Actualizare: De la miezul nopții, pompierii de la ISU Bacău au fost trimiși în sprijinul pompierilor nemțeni. Un echipaj de 6 militari cu două autocamioane, două motopompe remorcabile și patru motopompe transportabile s-au alăturat pompierilor la intervențiile din zona Târgu Neamț.

O femeie care era imobilizată la pat și pentru care nu s-a găsit nici un vecin care să o ajute a fost salvată de pompierii care intervin la Pipirig. Localitatea este a doua oară inundată astăzi.

La Stănița, lucrători silvici împreună cu pompierii voluntari și militarii caută o femeie de 64 de ani, care s-a rătăcit. Femeia a fost găsită la ora 2.45 și nu a svut nevoie de îngrijiri medicale.

Oameni izolați și fără curent electric, gospodării inundate și un drum național blocat de aluviuni sunt primele efecte ale alertelor cod roșu de ploi și inundații pentru județul Neamț, din seara de 22 iunie.

Sunt din nou probleme la Pipirig, în această seară, aluviunile aduse de torenți blocând DN 15B în localitatea Stânca. Cea mai afectată de inundații este zona Târgu Neamț: Petricani, Timișești, Grumăzești, Crăcăoani, Răucești. Au fost inundate gospodării și în Bodești, Tașca, iar în municipiul Piatra Neamț este afectată zona cartierului Văleni, unde și anul trecut au fost inundații și unde acum s-a intervenit la decolmatarea pârâului.

Pompierii voluntari, militarii și lucrătorii Secției de Drumuri Naționale Neamț intervin în zonele afectate.

Din jurul orei 22, localnicii din Tupilați, Agapia, Filioara și Văratec au rămas fără curent electric. Echipele de intervenție ale Delgaz Grid lucrează la remedierea avariei ce afectează 1.690 de gospodării.

 

 

Ploile vor continua până joi, 25 iunie și hidrologii au prelungit avertizările de risc de inundații pentru județul Neamț până la miezul nopții de 25 iunie. Este cod roșu de inundații până pe 24 iunie, la ora 12, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gispodărire a Apelor.

(C.I.)