pietricica turism

Niște țigani din Vaduri (comuna Alexandru cel Bun), care se ocupă cu vânzarea de fier vechi, au făcut rost de un autoturism și, în ziua de 4 mai, s-au hotărât să “scoată” tabla din el, așa că i-au dat foc. Componentele din plastic au început să ardă violent, așa că bărbații s-au speriat și au sunat la 112.

“Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 7 pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Alexandru cel Bun”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Flăcările au “curățat” cam 200 kilograme de mase plastice de pe mașină.

Un incendiu de proporții și cu pagube importante a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în satul Poienile (comuna Dagâța – Iași). Au intervenit pompierii din Roman și voluntarii din localitate, care au lichidat flăcările și au stabilit că focul a fost pus intenționat.

“În urma evenimentului au ars acoperişul grajdului de animale pe o suprafaţă de circa 100 mp, o fânărie pe o suprafaţă de circa 20 mp şi circa 10 tone de lucernă depozitată în fânărie şi podul grajdului, două vite și patru porci. Au fost salvaţi doi cai şi două vaci. Echipajul SMURD, prezent la locul intervenţiei, a acordat primul ajutor calificat unei femei, de 22 de ani, cu atac de panică, transportând victima la CPU Roman”, a adăugat slt. Adrian Rotaru.

Urmează ca polițiștii să stabilească cine a dat foc gospodăriei și să-i întocmească dosar penal pentru distrugere prin incendiere. (C.M.)