0:00

Niște escroci au înșelat o bătrână cu 6.000 de euro, polițiștii i-au prins, procurorul i-a eliberat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune, în care au fost angrenați polițiști din Neamț și din Iași, a condus la prinderea unor indivizi care se ocupau cu înșelăciuni prin celebra metodă ”Accidentul”. Creierul era, ca de obicei, un tip aflat în închisoare, dar ajutoarele sale au fost prinse și duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, care n-a dispus nicio măsură împotriva lor.

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați cu privire la comiterea a cinci tentative de înșelăciune prin metoda Accidentul„, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Imediat după primirea sesizărilor, polițiștii au constituit filtre pe raza localității Săvinești, reușind oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Piatra Neamț. De asemenea, după controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit o cutie metalică în care se afla o sumă de bani. Verificările au relevat faptul că bărbatul ar fi primit o solicitare de la o persoană să preia un colet din localitatea Săvinești, pe care urma să-l transporte în județul Iași”.

Polițiștii din Neamț s-au dus la Iași și, în colaborare cu colegii lor din județul vecin, au prins o tânără de 18 ani și un bărbat de 39 de ani, ambii din Iași, în timp ce ridicau coletul de la conducătorul auto. Ei erau ajutoarele individului în vârstă de 29 de ani, aflat în arest, care suna bătrâni și le spunea că rude de-ale lor au fost implicate în accidente și au nevoie de bani pentru avocați și pentru tratamentul victimelor. Banii bătrânei din Săvinești au fost recuperați, iar cei doi kieșeni au fost aduși la Piatra-Neamț, prezentați unui procuror și…puși în libertate.

Procuroroul de caz nu a dispus nicio măsură preventivă împotriva celor două persoane, iar dosarul penal se află în lucru”, a declarat procurorul Mugurel Darie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț.

Cum de data asta o acțiune bine coordonată a condus la recuperarea banilor, ceea ce de multe ori nu se întâmplă, cel mai prudent este ca bătrânii să nu dea curs solicitărilor pe care le primesc de la necunoscuți care-i sună.

”Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune. Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei! În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, sunt recomandările poliției.

C.M.

Articolul precedent134 noi cazuri în județul Suceava, care concentrează un sfert din totalul persoanelor confirmate. Situația în Neamț
Articolul următorAu fost publicate testele 2 de antrenament pentru examenele din anul 2020