pietricica turism

lei noi

* „Am ajuns să trăiesc din pensie”, spune bulibaşa Victor Stănescu

După 6 luni de cercetări, VerticalNews a alcătuit topul celor mai înstăriți 50 de țigani din România, din care – surprinzător – nu face parte niciun nemţean. Bulibaşa Victor Stănescu, cândva unul din cei mai înstăriţi lideri din judeţ ne-a declarat că a ajuns să trăiască din pensie: “Păi de unde bogaţi în Neamţ când nu mai merge nimic de 7-8 ani încoace? Şi la Piatra, oraşul e mic, nu mai sunt posibilităţi, nu mai avem decât casele. Eu am lucrat 45 de ani în Cooperaţie şi am o pensie de mizerie, în jur de 8 milioane. Nu ajunge nici pentru casă. Averi nu mai are nimeni, aşa că vede lumea casele că-s mari, dar îs făcute cu ani în urmă şi cu atâta am rămas. La cum merg treburile în ţară, nici nu văd să se îndrepte prea repede, şi-o să fie din ce în ce mai puţini bogaţi”.

Pentru a realize topul VerticalNews a luat în calcul activitatea economică înregistrată la ReCom şi valoarea afacerilor, iar din datele de la Registrul Comerţului a rezultat că majoritatea afacerilor ţigăneşti – axate în principal pe prelucrarea şi vânzarea materialelor feroase – sunt în pierdere. Se menţin, însă, în top maneliştii Adrian Minune şi Nicolae Guță, care au depășit un milion de euro şi impresarul Dan Bursuc, care- i întrece. Cel mai bogat ţigan din Moldova este bulibaşa Ferdinand Stănescu de la Grajduri, Iaşi, cu o avere ce depăşeşte 7 milioane de euro, care l-a poziţionat pe locul 3. (C. MIRCEA)

1 COMENTARIU

  1. dar cati din ei fac declaratii de venit 0,1% asa ca bugetul il plateste romanul de rand si sa ii crezi ca nu au bani dau spaga la finante si treaba e ok.

Comments are closed.