pietricica turism

Nici un candidat nu s-a înscris pentru concursul de manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț până la data limită la care se putea depune dosarele, adică vineri 2 martie, ora 16,00. Era și greu de crezut că va apărea cineva, în ultimul moment, atâta vreme cât nu a fost anunțată oficial nici o intenție, nimeni nu a cerut în ultima lună situația financiar-contabilă a spitalului pentru a-și întocmi planul de management, nimeni nu a dorit nici măcar să vadă cu proprii ochi ce se întâmplă la spital.

Actualul manager interimar, care a avut timp să se edifice cum stau lucrurile, a refuzat să participe. „Am spus de mai multe ori că nu particip, nu mi-am schimbat decizia, rămân în funcție doar pe parcursul celor 6 luni de la ultima prelungire, din luna ianuarie”, spune dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, care adaugă că săptămâna viitoare postul va fi scos din nou la concurs.

Cert este că acum, medicii nu mai sunt co-interesați financiar de vreun post de conducere, atâta vreme cât de la 1 martie doar medicii și asistenții au salariile mărite, nu și managerul. „Acuma, salariul unui manager e 11.300 lei, iar un medic primar cu vechime și cel mai mare grad profesional are un brut de 14.500 lei. Nu cred să fie vreun medic din spital care să dorească funcția de manager. Eu am posibilitatea să aleg între salariul de medic și cel de manager”, mai spune dr. Cristina Iacob Atănăsoaie.

(C.I.)