Nici dealerii de droguri nu mai sunt ce au fost: paracetamol vândut pe post de ecstasy, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarian Zâru (18 ani) și Bogdan Gabriel Vrînceanu (35 de ani), ambii din Piatra-Neamț, au fost arestați, în ziua de 19 decembrie, de Tribunalul Neamț, pentru introducere în țară și trafic de droguri de risc și mare risc. În plus, Vrînceanu este acuzat și de conducerea unui autovehicul, în timp ce se afla sub influența drogurilor. Ambii au contestat decizia instanței și așteaptă să vadă dacă la Curtea de Apel Bacău au șanse să fie cercetați în stare de arest la domiciliu sau chiar de libertate.

În privința lui Marian Zâru, DIICOT Neamț a stabilit că în perioada noiembrie -decembrie 2020 a efectuat mai multe vânzări de droguri. Partea frumoasă este că în timp ce cumpărătorii autorizați (oameni folosiți în anchetă tocmai pentru a proba activitatea infracțională a dealerilor) au avut convingerea achiziționării de pastile ecstasy, în urma analizelor s-a constatat că erau pastile de ibuprofen, paracetamol sau algocalmin. În afară de aceste ”activități” de înșelare a consumatorilor de droguri, Zâru mai este acuzat că a adus în țară cocaină din Germania, probabil că măcar aceea de calitate…nemțească.

În privința lui Vrînceanu, anchetatorii susțin că, de anul trecut, el a comercializat atât droguri de risc și mare risc, cât și substanțe cu efect psihoactiv. De la el au fost efectuate  mai multe cumpărări autorizate de cannabis, achiziționat din Germania și introdus în țară fie personal, fie prin colet.

C.M.

Articolul precedentBărbat de 52 de ani găsit mort în casă
Articolul următorBăut la volan, un bărbat s-a răsturnat cu mașina în șanț