Ziua de astăzi (8 mai) este una cu totul deosebită pentru judeţul Iaşi. Atât preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ ajung în faţa judecătorilor care trebuie să decidă dacă îi plasează în arest preventiv sau nu.

gheorghe nichitaPrimarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a ajuns, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa decide asupra contestaţiei DNA la sentinţa Tribunalului Bucureşti, care a respins în urmă cu o săptămână cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Nichita. DNA îl acuză pe Gheorghe Nichita de abuz în serviciu, instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi instigare şi infracţiuni de acces ilegal la sisteme informaţice, după ce şi-a spionat iubita cu ajutorul Poliţiei locale. Tribunalul Bucureşti a respins pe 1 mai cererea DNA de arestare pe 30 de zile, argumentând că nu există suficiente probe cu privire la dauna creată şi edilul nu ar reprezenta un pericol public. Gheorghe Nichita s-a autosuspendat atât din funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, cât şi din cea de preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a partidului. Interimatul la conducerea PSD Iaşi este asigurat de vicepreşedintele CJ Iaşi Victorel Lupu.

cristian adomniteiPreședintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, ultimul liberal din grupul Relu Fenechiu care nu era cercetat sau condamnat, a fost reținut joi seară (7 mai) pentru 24 de ore de procurorii DNA într-un dosar de corupție. Totul a început joi în jurul prânzului, când procurorii DNA l-au chemat la audieri. Fostul ministru al Educației (2007-2008) este acuzat de fals intelectual și favorizarea făptuitorului, într-un dosar de corupție privind derularea unui contract atribuit de Consiliul Județean Iași. Faptele au legătură cu acordarea unui contract de promovare a județului, prin cerere de ofertă, firmei SC Laser Co SRL Iaşi, în 27 septembrie 2013. Valoarea înțelegerii cu CJ-ul era de 335.000 de lei. Era vorba de servicii de tipărire materiale de promovare a județului Iași. Administratorul societății este Letiția Popa, nimeni alta decât fina lui Gheorghe Nichita (PSD), primarul din Iași. Deși suma a fost achitată integral, societatea rudei lui Nichita a realizat doar 11 din cele 16 obligații asumate prin contract. (ZCH NEWS)