0:00

Nervi și acuze în Consiliul Local Agapia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ședința Consiliului Local Agapia, de joi, 29 septembrie, unul din cele 8 proiecte de pe ordinea de zi a stârnit polemici și chiar acuze între primarul Neculai Nastasă și medicul de familie dr. Dorina Gaube. Mărul discordiei a fost proiectul de hotărâre privind stabilirea redevenței actualizate la contractul de concesiune, pentru spațiul cu destinația cabinet medical încheiat la data de 08.03.2006. Practic, prin aprobarea acestui proiect, s-a majorat chiria cabinetului medical, de la 700 lei pe an la aproximativ 4.000 lei pe an. Prezentă la ședință medicul de familie nu a fost de acord cu prețul stabilit de Consiliul Local și de aici au început acuzele.

„Prețul evaluatorului este un preț de clădire, nu de cabinet. Vă rog să consemnați. Medicul de familie contestă raportul de evaluare, deoarece evaluatorul nu a fost prezent la cabinet, deși este și locuința medicului. Raportul este fictiv. Voi acționa în instanță și acest raport va fi lovit de nulitate. Această doamnă Cojocaru care este evaluator nu a fost la mine la cabinet. Contest acest raport. În cabinetul meu vin 20 de oameni pe zi la consultații. Sunt din 1986 la Agapia. Recunosc, niciun primar al comunei nu a făcut nimic pentru acest dispensar. Acum, dv. ca primar ați avut bani la primărie și ați făcut niște modernizări prin exterior. Venitul cabinetului pe lună este de 100 de milioane lei vechi. Am două asistente, femeie de serviciu, utilități și alte cheltuieli. Casa de Asigurări îmi dă în plus 20%. E prea mare chiria. Cine nu e mulțumit de mine să-și aleagă alt medic de la Bălțătești, Crăcăoani sau Pipirig. Eu nu țin pacienții cu forța. Jumătate dintre cetățenii comunei sunt la dr. Fochi și dr. Lapteș. Eu am doar jumătate din comună”, a spus dr. Dorina Gaube.

„Bălțătescu a fost primar, Ioniță a fost primar, Ilea a fost primar, Cucoș a fost primar. De ce nu v-a modernizat nimeni dintre aceștia cabinetul medical? Nu vroiam să spun public, dar sunt nevoit să o fac. Aveți multe plângeri la adresa dv. ca și medic de familie. Mi s-a adus la cunoștință de către cetățeni ai comunei că vă deplasați la pacienți acasă, doar când vă convine, chiar dacă sunteți solicitată. Profesionalismul dv. este pus la îndoială, chiar de către pacienții dv, doamnă consilier. La mulți dintre pacienții dv, cetățeni ai acestei comune i-ați amenințat înainte de campanie să nu voteze cu mine, ci cu PNL. Referitor la redevență acest preț a fost stabilit de un evaluator, nu de mine. Dacă nu vă convine prețul, insist să-l contestați”, a intervenit primarul Neculai Nastasă.

Proiectul a fost aprobat, chiar dacă cei doi consilieri PNL prezenți la ședință au votat împotrivă. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAngajări şi la Poliţia Bacău
Articolul următorBărbatul călcat de două maşini a fost identificat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.