Mai mulți nemțeni s-au organizat pe rețelele de socializare, pentru a porni vineri dimineață spre București, la mitingul organizat de diaspora, în Piața Victoriei. Nu se știe exact câți vor fi din Neamț, însă unul dintre participanți și inițiator al evenimentului creat pe Facebook, Neamț – București, spune că cine dorește să vină o poate face vineri dimineață, la ora 9:30, în parcarea Sălii Polivalente, de unde va porni o coloană de mașini personale spre Capitală.

„Această adunare nu are un lider sau organizatori oficiali. Toți cei care s-au implicat în promovarea acestui eveniment o fac, la fel ca și mine fără vreun interes personal, doar din spirit civic. Având în vedere acest lucru vă pot răspunde cu tărie că Neamțul nu face parte din nici o organizaţie și nu se afiliază cu un vreun alt grup. Ne afiliem între noi, ca simpli cetățeni. E un lucru fără precedent în istoria europeană din câte știu eu, implicit o premieră pentru România. Modul mafiot în care grupările de partide politice au gestionat țara în ultimii 70 de ani m-a determinat pe mine personal să acționez. Nici nu îi cunosc personal pe oamenii din celelalte orașe din Moldova care participă la miting. Ne numim frați între noi având o singură mamă: România. La acest protest nu există culoare politică, ne reprezentăm România prin spirit civic”, a spus Alexandru Udrea, participant la miting.

Traseul a fost stabilit pe aceeasi ruta a protestului din luna mai 2018, când moldovenii au mers la București pentru a revendica autostrada care să unească Moldova cu Ardealul. O coloană auto va pleca din Iași la ora  9:00 și va trece prin orașele Târgu Frumos – 9:30 – Roman – 10:00 – Bacău – 10:30 – Adjud – 11:00 – Focșani – 12:00 – Râmnicu Sărat – 13:00 – Buzău – 14:00 – Urziceni – 15:00 – București – 16:00. (E.C.)

Articolul precedentAMICALE CSM Ceahlăul – victorie, CSM Roman – înfrângere
Articolul următorTrufele – tentația verii, amenzi de 8.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Daca tot ne salveaza de ciuma rosie si pun pe cine vor ei (nu stiu nici ei pe cine) sa ramana sa traiasca aici condusi de cine isi doresc(si sa plateasca la sanatate, somaj, accize la carburant,contributii la pensii că din banii trimisi aici de ei raman doar 16%tva la stat , stat care trebuie sa intretina un sistem de sanatate pe care il folosesc atunci cand vin acasa, un sistem de invatamant in care ei si au desavarsit educatia, un ISU care sa i serveasca la nevoie).Au mai inclinat odata balanta spre Iohanis apoi au plecat spre ale lor si ne au lasat cu el pe cap. Nu am preferinte pt niciun partid dar respect democratia. A hotarat o majoritate prin vot puterea de astazi si accept asta avand libertatea la urmatoarele alegeri sa am propria optiune de vot. Ne transformam in masa de manevra pt interesele unora si ne dusmanim intre noi in timp ce politicienii sar de la un partid la altul ascunzandu si falimentul personal. Sa cred in ce mi spune opozitia cand jumatate din partidul lor este fostul PDL? Nu vad finalitatea acestui miting(sa schimb ce cu ce?).

Comments are closed.