0:00

Nemţenii consumă de două ori mai multe lemne de foc decât necesarul estimat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fiecare an, Direcţia Silvică Neamţ scoate la licitaţie pentru populaţie o anumită cantitate de lemn de foc şi, în ultimii ani, volumul de lemn achiziţionat pentru încălzire a depăşit cu mult estimările.

Astfel, anul trecut a fost livrată o cantitate de 112.600 mc faţă de 58.000 mc cât era programul estimat, adică 194%, de două ori mai mult. Anul acesta, până la 1 octombrie, cantitatea livrată a fost de 93.266 mc, 124% raportat la programul estimat de 75.000 mc, potrivit informaţiilor furnizate de ing. Lucian Cozma de la Direcţia Silvică Neamţ.

Preţurile lemnului de foc variază, în funcţie de esenţă, de la 180 de lei/mc la molid, brad şi alte răşinoase până la 300 de lei/mc la fag, stejar când vorbim despre lemnul cumpărat de la drum auto forestier. Lemnul de foc de la depozitele Romsilva poate fi cumpărat la preţuri cuprinse între 235 de lei/mc şi 366 lei/mc, în funcţie de esenţe, potrivit informaţiilor de pe site-ul oficial al Romsilva.

Guvernul a plafonat preţul lemnului de foc pentru populaţie la un maxim de 400 de lei/mc.

Angela Croitoru

Foto: Romsilva

Articolul precedentMoarte suspectă la Pipirig
Articolul următorDelapidare la Publiserv: judecătorii au aplicat o pedeapsă cu suspendare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.