ACTUALIZARE: Detalii de la mitingul din această după-amiază se pot afla AICI.

**********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Roxana Georgeta Mihăilă, din Piatra-Neamţ, a obţinut autorizaţie de la primărie, pentru organizarea unui protest astăzi, 30 iunie, începând cu ora 17. Manifestarea este o reacţie împotriva deciziei Tribunalului Prahova, care a “mutat” graniţa dintre judeţele Neamţ şi Harghita cu 4 kilometri pe teritoriul judeţului Neamţ, transferând practic Cheile Bicazului în judeţul vecin. Hotărârea instanţei nu este, din fericire, definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti.

Nemţeni din toate localitaţile judeţului, vă aştept la miting”, a scris organizatoarea pe contul ei de facebook. “Uniţi putem demonstra că nu tolerăm fracţionarea judeţului Neamţ .CHEILE BICAZULUI SUNT ALE JUD. NEAMŢ !!!! Indiferent de simpatii şi antipatii, de culoare politică sau religie, nu uitaţi că suntem NEMŢENI !!!Mobilizaţi-vă, sacrificaţi câteva ore pentru viitorul judeţului, sunaţi la rude, prieteni, doar uniţi putem face ceva. Locuitori ai comunei Bicaz Chei, noi nemţenii suntem uniţi pentru voi!”.
Faţă de punctul de întâlnire şi traseul pentru marş din solicitare, Primăria Piatra-Neamţ a operat nişte modificări având în vedere că sunt Zilele Oraşului şi zona de centru este, oricum, aglomerată. Aşadar locul de întâlnire nu este la Teatrul Tineretului, ci la Casa de Cultură, iar traseul pentru marşul, programat să aibă loc până la ora 20, este Casa de Cultură – bulevardul Decebal – Muzeul de Istorie – Complex Pietricica și retur pe latura cealaltă a bulevardului Decebal.

C.M.

1 COMENTARIU

Comments are closed.