Pe 25 noiembrie a avut loc, la Cluj-Napoca, Congresul Ligii aleşilor locali ai PNL, la care au participat mai mulţi primari, consilieri locali şi parlamentari liberali din Neamţ. Delegaţia a fost formată din 25 de membri, printre care s-au numărat preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, primarul de Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, deputatul Laurenţiu Leoreanu, primarul de Roman, Lucian Micu, preşedintele OFL Neamţ, Gabriela Banu, preşedintele Ligii aleşilor locali PNL Neamţ, Lucian Pelepco. Filiala PNL Târgu-Neamţ a fost reprezentată de consilierul local Maria Vrînceanu.

Maria VRÎNCEANU (stânga)

În cadrul congresului a avut loc alegeri pentru conducerea Ligii, iar în urma votului a fost ales preşedinte pentru următorii 4 ani Gheorghe Flutur, iar unul dintre noii vicepreşedinţi ai Ligii este Dragoş Chitic.

Totodată, în cadrul întâlnirii aleşilor locali PNL din ţară, au fost adoptate şi două rezoluţi, respectiv “Aniversarea Centenarului Marii Uniri” şi “Buna guvernare locală”.

“A fost o experienţă inedită şi fructoasă din punct de vedere administrativ şi politic. Cu mâhnire vă mărturisesc că Ardealul este altceva, dacă comparăm cu Moldova. Transilvania stă foarte bine din punct de vedere al dezvoltării economice şi în general al mentalităţii”, ne-a declarat Maria Vrînceanu. (C.T. STURZU)