Iulian Gherguț, nemțeanul răpit în urmă cu 8 ani de o grupare islamistă în Burkina Faso, a fost recuperat pe 9 august de către autoritățile române. El s-a întors în țară după ani de zile în care nu s-a mai știut nimic de el. Iulian Gherguț va intra într-o perioadă în care oficialii staului român vor încerca să afle prin ce a trecut în ultimii 8 ani.

Nemțeanul Iulian Gherguț, eliberat la 8 ani după ce a fost răpit, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe  privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituțională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente, în rezolvarea situației cetățeanului român Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat și se află, la acest moment, în siguranță, pe teritoriul României. Ministerul Afacerilor Externe precizează că rezultatul acțiunii finalizate astăzi prin aducerea în țară a cetățeanului român Iulian Gherguț este rezultatul muncii depuse de către toate instituțiile din cadrul Celulei de criză interinstituțională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetățeanului român, pe toate palierele și canalele politico- diplomatice”, conform Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a mulțumit în numele autorităților române, tuturor partenerilor externi, în mod special autorităților marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluționării acestui caz extrem de complicat. Reamintim că un film în care apare nemțeanul a fost făcut public la scurt timp după răpirea lui Gherghuț, iar acesta făcea apel  la statul român și la familie să înceapă negocierile cu cei care îl răpiseră în aprilie 2015 de la o mină de mangan din Burkina Faso (amănunte aici  și aici). (G.S.)

Articolul precedentIncident șocant: polițiști amenințați cu un fierăstrău electric
Articolul următorL3 S-au aprobat seriile pentru sezonul 2023/2024
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.