Ion Păvăleanu, fostul şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamţ, a fost numit, începând de pe 30 octombrie, director al Adminis­traţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. El îl înlocuieşte în funcţie pe Petru Avram, care rămâne director tehnic. ABA Prut-Bârlad este o instituţie regională, care are în subordine SGA-urile Botoşani, Iaşi şi Vaslui, dar nu şi Neamţ.

“Este o promovare, dar şi o provocare. Încercăm să facem mai mult decât am făcut până acum. E un alt nivel faţă de un sistem de gospodărire a apelor de la nivel judeţean. E o diferenţă mare, dar mă voi înhăma la treabă”, a declarat Ion Păvăleanu.

Fostul director al SGA Neamţ spune că nu a reuşit încă să îşi facă o idee completă despre instituţia pe care o conduce şi despre care presa ieşeană, mai ales Bună Ziua Iaşi, a scris că este marcată de acuze de corupţie. “Nu am intrat încă în toate amănuntele. Urmează să mă informez. Din câte ştiu toate aceste acuze sunt în cercetare la diferite nivele. Principala mea preocupare este ca ABA Prut-Bârlad să încheie onorabil anul în curs şi să ne pregătim strategia pentru 2018”, a mai precizat Ion Păvăleanu, directorul ABA Prut-Bârlad.

Nemţeanul nu s-a declarat deranjat nici de modul “coroziv” în care a fost primit de presa ieşeană, care, fără a studia CV-ul său, a decretat – “numire politică”. “Nu comentez pe teme politice. Oriunde am fost am încercat să-mi fac cât mai bine datoria profesională”, a conchis Ion Păvăleanu.

CV-ul fostului director SGA Neamţ:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2017/11/CV-Ion-Pavaleanu.pdf

(M. CONSTANTINESCU)