Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Români, îşi va ispăşi pedeapsa cu închisoarea primită de la autorităţile spaniole, după ce a a furat dintr-un magazin bunuri în valoare de 100.000 de euro. Bărbatul a fost depistat în Sibiu şi predat poliţiştilor de la IPJ Bacău. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, pe 27 ianuarie 2017, prin intermediul Biroului SIRENE din Spania, pentru comiterea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal din Spania. Autorităţile spaniole au stabilit faptul că, pe 14 iunie 2016, acesta a furat ceasuri dintr-un magazin, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de euro.

„Bărbatul a fost preluat și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru luarea măsurii de arestarea preventivă, în vederea predării către autorităţile spaniole”, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bacău. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentDragoş Chitic: „Putem crește calitatea vieții pentru fiecare cetățean”
Articolul următorAdrian Alui Gheorghe surprinde: Județul Neamț are strategie culturală !
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.