0:00

Noua promoție de parlamentari a însemnat și reîmpărțirea dregătoriilor la Parlament, funcții prin comisiile de specialitate și, eventual, biroul permanent.

Nemțean cu funcție la Camera Deputaților, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeputatul Ioan Munteanu a fost ales președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură și servicii specifice, comisie din care a făcut parte din 2004 încoace, dar în calitate de secretar.

Alegerea mea în funcţia de președinte al Comisiei pentru agricultură a venit, trebuie să recunosc, ca urmare a unei decizii politice. Este un lucru normal, care se bazează, în primul rând, pe sprijinul politic din partea președintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene, în cadrul colectivului de decizie al partidului de la nivel naţional, dar, în același timp, și pe experienţa pe care am dobândit-o în această comisie, de-a lungul a trei mandate de parlamentar. Am învăţat în tot acest timp ce înseamnă procedurile legale în dezbaterea proiectelor de lege, iniţiativelor și propunerilor legislative. Vă asigur că este foarte important să deprinzi această pricepere și să-ţi asumi responsabilitatea pentru hotărâri importante. Nu vă ascund că mă bucură desemnarea mea în această funcţie, pentru că ea reprezintă și recunoașterea activității mele parlamentare timp de 12 ani!”, a declarat Ioan Munteanu.

Deputatul nemțean ar fi putut intra în competiție și pentru poziția de lider al grupului PSD din Camera Deputaților, dar a declinat oportunitatea. ”Am ales să fiu președinte al Comisiei pentru Agricultură, pentru că știu prea bine că aici este locul din care pot să fac ceva concret pentru oamenii care trudesc în satele ţării și care așteaptă legi care să-i ajute și să-i protejeze. În plus, am avut de ales între obligaţia de a fi prezent la București 7 zile din 7 și un program care să-mi dea posibilitatea să particip, în teritoriu, la acţiuni ce ţin de activitatea comisiei noastre. E ceva mai simplu pentru mine să plec duminica din Piatra Neamţ spre București și mă întorc acasă joi, deci vinerea și sâmbăta să pot lua parte la numeroasele activităţi din judeţul nostru ori din alte locuri din ţară, respectiv întâlniri cu oamenii care fac agricultură, simpozioane, dezbateri, promovări de tehnologie, expoziţii, etc. Mi se pare că acest program este mai de folos, atât pentru mine, cât și pentru mulţi alţii”, a adăugat Ioan Munteanu. (D.O.)

 

Articolul precedentFOTO Acţiuni umanitare ale poliţiştilor din Iaşi şi Botoşani
Articolul următorSpitalul Județean Neamţ, temă de vacanță pentru viitorii asistenți
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.