Nemțean reținut pentru trei infracțiuni de jaf armat în Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 38 de ani, din Ruginoasa, a fost încătușat fiind reținut pentru 24 de ore, după ce autoritățile judiciare din Italia l-au dat în urmărire internațională. Străinii îl caută în baza unui mandat european de arestare pentru fapte de jaf armat comise pe teritoriul Peninsulei în urmă cu un deceniu. Suspectul a fost identificat pe 9 iunie, pe când se afla în Piatra Neamț, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2013-martie 2014 persoana în cauză, ar fi săvârșit pe teritoriul Italiei, trei infracțiuni de furt armat”, conform Poliției Neamț. Bărbatul a fost prezentat în fața procurorului de caz de la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea pentru 24 de ore. Pe 10 iunie va ajunge la Curtea de Apel Bacău unde judecătorii vor decide dacă vor confirma, sau nu, mandatului european de arestare.

În caz afirmativ, nemțeanul va fi extrădat în Italia pentru anchetă și un eventual proces. În cazul în care va fi găsit vinovat și va fi condamnat, poate fi returnat în țara de origine pentru executarea sancțiunii.

(G.S)

Articolul precedentBMW furat din Marea Britanie, descoperit în trafic, la Agapia
Articolul următorIncendiu de proporții: o familie cu patru copii a rămas pe drumuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.