La Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost scos la concurs un post ce suscită interesul multor persoane din domeniu sanitar, dar care nu pare ușor de obținut.

Postul de asistent medical șef, din cadrul secției Chirurgie Generală – Bloc Operator Chirurgie Generală, a fost scos pentru ”dispută”, într-o primă fază, în iulie, anul trecut, dar a fost reprogramat pentru ianuarie, anul acesta. La număr, au fost doi candidați, cu experiență în branșă (asistenți medicali principali, cu minim 5 ani experiență), dar care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor comisiei de concurs, ce i-a încondeiat pe candidați cu 11,20 și, respectiv 34,10 puncte (din 100 puncte posibile).

Pentru a putea accede în etapa următoare (interviu – prezentarea proiectului de management), candidații ar fi trebuit să scoată minimum 50 de puncte. Pe cale de consecință, postul rămas vacant a fost scos din nou la concurs, în februarie, anul acesta, ultima zi de înscrieri fiind 17 februarie.  Selecția dosarelor încă nu este gata, dar s-au înscris 3 persoane. Rămâne de văzut cât de fructuoasă va fi această nouă sesiune de concurs, deoarece se pare că nu doar în cazul asistenților debutanți își face efectul slaba pregătire „denunțată” de reprezentanții spitalului județean. (T. Marian)

 

Articolul precedentConectarea la creier, varianta Dragoș Chitic
Articolul următorBugetul municipiului Piatra Neamţ – exact pe 3 aprilie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.