0:00

Necazuri în paradisul PSD-PDL? S-au luat bani înapoi de la Asociația Ceahlăul 05, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* s-au dat pentru activități culturale la Târgu Neamț, Agapia, Farcașa, Bozieni, Ceahlău

Plenul CJ a aprobat, ieri, asocierea pe bani a județului cu diferite entități, administrative, mănăstiresc-educative și sportive. Dincolo de evenimentele punctuale care au dus la parafarea acestor asocieri, pentru ca județul să poată da niște bani organizatorilor, se remarcă o nouă poziționarea în raporturile politice PDL-PSD. După ce mezalianța Arsene-Ștefan s-a făcut simțită la nivelul voturilor și a împărțirii influenței și banilor, ședința de ieri a arătat că ar fi ceva probleme în paradisul mult cântat al binelui cetățenilor din Neamț și Asociația Club Ceahlăul 05 a fost sacrificată financiar pentru a se da mai mulți bani unor localități de coloratură social-democrată. Rectificarea bugetară a fost gestionată și abil condusă de Dan Constantin, care a venit cu amendament la proiectul inițial:

”Propun să diminuăm capitolul 67.02.50 Cultură, recreere, sport cu suma de 265.000 de lei și suplimentarea la Târgu Neamț, Agapia, Farcașa, Ceahlăul, Bicaz. Noi doar alocăm. Îi luăm de undeva, îi punem acolo, ca să fie. De asemenea, suplimentăm cu 50.000 de lei la Învățământ, pentru asocierea cu Seminarul Teologic”. La întrebarea directorului economic al județului, Neculai Cojocaru, ”de unde se reduce?”, Dan Constantin a răspuns sec: ”De la asocierea cu Clubul Ceahlăul 05”.

Practic, s-au luat 265.000 de lei de la capitolul aferent Culturii și s-au dat 215.000 lei tot la Cultură (pentru evenimente în Târgu Neamț, Agapia, Farcașa, Bozieni, ziua muntelui de la Ceahlău) și 50.000 la Învățământ (bani pentru Seminarul Teologic Veniamin Costachi, care vrea ediția a doua a taberei pentru copii). Odată cu asta, s-au prins bani și pentru viitoarele solicitări, care n-au intrat ieri în discuție, dar urmează să ajungă: 15.000 de lei din septembrie pentru echipa de handbal a Bicazului, recent promovată în divizia națională; 30.000 de lei pentru Asociația Hanu Ancuței care vrea să reia Zilele Sadoveniene, plus 20.000 de lei pentru organizarea unui festival al comunității poloneze (?!).

PDL n-a avut nimic împotrivă, nu după câte controverse au stârnit finanțările către FC Ceahlăul și Ceahlăul 05, dar, prin Mircea Pintilie, a anunțat că în ședința din august va promova un proiect prin care CJ Neamț să dea bani pentru refacerea Pieței Centrale. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentDramele de lângă noi: Se sinucid copiii!
Articolul următorDialog dus pe Apa… Serv