0:00

Actualizare: Tânăra mămică din Ruginoasa, în vârstă de 23 de ani, este la cea de-a treia naştere. A născut acasă, la termen, fiind asistată de personalul de la ambulanţă şi apoi transportată la Spitalul Roman.

Atât mama, cât şi nou născutul, un băiețel în greutate de 3 kg şi 150 de grame sunt în stare bună, internaţi post naştere, potrivit informaţiilor oferite de Laura Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale romaşcane.

Știre inițială: Iarna a revenit pe neașteptate la început de aprilie, iar zăpada și vântul au creat probleme. De vremea rea a fost surprinsă și o tânără gravidă din Ruginoasa, căreia i-a venit sorocul și trebuia să ajungă la spital. O ambulanță escortată de ISU a ajuns la timp pentru a asista nașterea, iar pruncul și mama au ajuns cu bine la spital. “Misiune sprijin echipaj B2 SAJ pentru preluarea unei paciente însărcinată în luna a 9-a, din localitatea Ruginoasa, care necesita transportul la spital. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială FRAP cu 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și echipaj C2 cu medic de la SAJ cu incubator pentru preluarea copilului nou născut și a-l transporta la Spitalul municipal Roman“, conform ISU Neamț.

O altă intervenție a fost la un autoturism împotmolit în zăpadă pe DJ 157 H, cu două persoane care voiau să se deplaseze din Dănești, comuna Girov în localitatea Dochia. Militarii au venit și în sprijinul unei ambulanțe ce transporta o persoană de la spital, spre domiciliu, la Moreni, comuna Văleni.

Un alt autoturism s-a înzăpezit pe DJ 159, iar o persoană care se deplasa de la Izvoare, Bahna, către Filipești, Bacău, a avut evoie de ajutor, iar un microbuz în care era doar șoferul a rămas pe blocat pe DJ 158 Secuieni – Moldoveni. S-a mai intervenit pentru deblocarea unor mașini rămase în zăpadă în Grumazești, Valea Ursului, Trifești, Tupilați, Podoleni, Bodesti, Boghicea,  Margineni, Secuieni, Dochia, Făurei, Brusturi, Dulcești, Ștefan cel Mare, Moldoveni.

(G.S.)

VIDEO / FOTO: Instituția Prefectului și ISU Neamț

Articolul precedentDrumuri blocate din cauza vremii nefavorabile
Articolul următorCOD PORTOCALIU Ninsori abundente şi viscol
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.