reclama autocenter

Mâine, 10 mai, locuitorii din comuna Săbăoani care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului se pot prezenta la primărie, unde va fi prezentă o echipă de cadre medicale ce va administra serul Pfizer. Marți, 11 mai, caravana mobilă va fi prezentă la Icușești și Botești, doritorii vor primi ser Moderna, iar în data de 13 mai echipele medicale se vor afla la Valea Ursului și la Bodești, vor administra tot Moderna. „Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari realizează catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva covid-19. Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile”, declară Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț. Vineri, 7 mai, echipa mobilă de la centrul de vaccinare Piața „Sfântul Gheorghe” din Piatra-Neamț a realizat imunizarea cu serul Pfizer a 102 persoane din comuna Tazlău.

Campania de vaccinare la medicii de familie a început din 4 mai și sunt 40 de persoane cărora le-a fost administrat serul Johnson&Johnson (denumit Janssen) în prima săptămână. Acest vaccin se recomandă persoanelor cu vârste începând de la 18 ani, într-o singură doză.

La vaccinarea fără programare, inițiată de DSP Neamț din data de 5 mai, au dorit să se imunizeze 839 de persoane în doar două zile, care s-au prezentat la centrele din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț. De ieri, oricine vrea să se vaccineze fără programare, trebuie doar să se prezinte la oricare centru, cei de până în 60 de ani după ora 14, iar cei de peste 60 de ani la orice oră, în limita locurilor disponibile.

*Peste 34.000 de nemțeni au primit și rapelul

Datele oficiale arată că din cele 18.516 persoane confirmate infectate de la început și până acum, 12.207 au fost înregistrate ca vindecate și 649 au decedat. „Au fost testate 57.115 persoane, fiind lucrate în total 139.422 de teste. 162 de persoane au fost confirmate COVID-19, în ultimele șapte zile. 9 dintre persoanele infectate au fost vaccinate împotriva covid-19, dintre care două cu ambele doze”, potrivit DSP Neamț.

Până acum, au  fost administrate 85.710 doze de vaccin, iar 34.273 de nemțeni au primit și a doua doză. Numărul de raportări a rămas la 43 de reacții adverse locale și generale, din categoriile frecvente și foarte frecvente, precizează aceeași sursă.

C.I.

Articolul precedentRata Covid în fiecare localitate din Neamț. Crește la 6 numărul comunităților din zona roșie
Articolul următorOrașul Bicaz a intrat în zona roșie Covid. Rata de infectare în localitățile din Neamț