pietricica turism

Stethoscope49 de copii din județul Neamț suferă de diferite forme ale cancerului, conform datelor statistice raportate de DSP Neamț către Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică București. În anul 2013 erau în evidență cu cancer la cabinetul județean de Oncologie 50 de cazuri, iar la începutul anului trecut, 59 de copii cu vârste până în 18 ani sufereau de această boală cumplită. Denumită și boala secolului XXI, cancerul a făcut ravagii și în cazul adulților din județul Neamț. Anul trecut s-au înregistrat 1760 de noi cazuri în tot județul, iar 1256 de persoane au părăsit această lume din cauza acestei boli necruțătoare.

Nici cazurile de hepatită nu au ocolit județul anul trecut. 728 de cetăţeni ai judeţului Neamţ, în special copii, au ajuns la spital suferind de boala mâinilor murdare. Incidenţa tuberculozei este şi ea foarte mare în tot judeţul. 349 de nemţeni au fost diagnosticaţi, până la sfârşitul anului 2014, cu tuberculoză, iar şase dintre aceştia erau copii sub 14 ani.

Tot anul trecut, 3393 de nemțeni au decedat în urma unor boli cardio-vasculare, majoritatea acestora având vârsta peste 65 de ani.

DSP Neamţ arată că, în 2014, diferenţa dintre numărul născuţilor vii, faţă de numărul deceselor generale, rămâne foarte mare. În cele 12 luni ale anului, s-au născut 4.259 de copii, dar au decedat 5.988 de persoane. (Oana IOSUB-TOMA)