NEAMŢ: Un TIR încărcat cu 17 tone de carton s-a răsturnat și a luat foc, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGhinion curat pentru un șofer de TIR din Suceava care, în după-amiaza de 13 septembrie, n-a redus viteza într-o curbă din Ruseni (comuna Borlești) și n-a mai putut controla autotrenul. Încărcat cu 17 tone de deșeuri de carton tocat, autovehiculul s-a răsturnat pe carosabil și a luat foc.

”La locul intervenției s-au deplasat 9 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de capacitate medie, un autocamion de intervenție, o ambulanta SMURD, o motopompă și o autospecială FRAP”, se arată în comunicatul ISU Neamț.

”În urma incendiului au ars aproximativ 17 tone de deșeuri carton tocat și prelata semiremorcii. La intervenție au mai participat și SVSU Roznov cu 4 voluntari și o autospecială de capacitate medie, SVSU Tazlău cu 2 voluntari și o autospecială de lucru cu apă și spumă și SVSU Borlești cu 4 voluntari și un buldoexcavator”.

Șoferul a suferit un atac de panică și a primit primul ajutor de la echipajul SMURD, în timp ce pompierii au curățau șoseaua de motorina scursă din rezervor.

”Intervenția a fost una dificilă și de durată din cauza cantitații mari de material combustibil care era sub formă de paleți precum și a lipsei unei surse de apă în apropiere”, se mai precizează în comunicatul ISU Neamț.

Pompierii au stabilit că încărcătura a luat foc din cauza frecării unei anvelope de carenajul aripei, iar scânteile au ajuns pe prelată. (C.M.)

Articolul precedentAdolescent din Piatra Neamţ, tare la cubul Rubik!
Articolul următorCupa Muncipiului Piatra Neamţ: Unic învinsă de Ştiinţa Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.