NEAMŢ: Tineri cu care ar trebui să mergeţi la cumpărături! Se pricep la protecţia consumatorilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii din colegiile și liceele din judeţul Neamț s-au întâlnit sâmbătă, 4 aprilie 2015, la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamț, la faza judeţeană a competiţiei „Alege! Este dreptul tău!”. Acest concurs este organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Științifice și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului şi are drept scop conştientizarea tinerilor privind drepturile şi interesele lor legitime, în calitate de consumatori de produse și servicii.

La competiție au participat 12 elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț, Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” Piatra-Neamț și Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț.

Tema concursului din acest an a fost ”Să învățăm să mâncăm sănătos”. Tema eseului prezentat de participanți s-a încadrat pe aceleași coordonate ale alimentației sănătoase: ”Să învățăm să mâncăm sănătos”.

La clasa a XI, pe primul loc s-a situat eleva Liceului Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamț, Cristina Roxana Brem, iar pe locurile II și III, elevul Andrei Paraschiv de la Colegiul Tehnic ”Danubiana” și eleva Elena Bârsan de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț.

La clasele a IX-a și a X-a, pe primele trei locuri, în funcție de punctajul acumulat, s-au clasat elevii Teona Cobzaru, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamt, Elena Goguță, Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț și Adina Plugaru, Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț.

Din echipa de organizare și evaluare a concursului au făcut parte: domnul Gelu Moldovan, comisar superior la CJPC Neamț, doamna comisar superior Flavia Constantinescu și domnul comisar superior Silviu Scutaru, de la aceeași instituție, precum și domnul Iulian Popa, președinte al Asociației de Consumatori Project&Justice Neamț. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț a participat profesorul Ioan Romeo Roman, inspector școlar responsabil cu activitatea educativă.

Participanții au primit diplome și felicitări, câștigătorii au primit premii și cadouri din partea organizatorilor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Rareş Bursuc, selecţionat la tineretul României
Articolul următorNEAMŢ: Cine vrea în fotoliile de la ISJ şi CCD?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.