reclama autocenter

adrian botez tataAdrian Marin Botez, mai cunoscut sub porecla „Ţâţă” a fost adus la Tribunalul Neamţ, la termenul din 25 martie al procesului în care este judecat pentru o bătaie în zona Central, petrecută acum 8 ani. Pentru transportul lui de la penitenciarul din Capitală la Piatra-Neamţ s-a folosit o maşină pentru transport deţinuţi, iar escorta a fost asigurată de mascaţi. Prezenţa lui Ţâţă n-a schimbat, însă, cu mult cursul procesului, care se anunţă îndelungat, deşi are deja vechime. Alţi doi inculpaţi din dosar vor neapărat să fie de faţă la judecată. Problema este că Sorin Vasile Mazilu este arestat în Germania, iar Teofil Bălaşa în Austria şi niciunul dintre ei nu poate fi adus în ţară fără o mulţime de documente de extrădare, procedura fiind complicată şi neagreată de statele în care sunt deţinuţi. Mai simplă şi mai acceptabilă în viziunea autorităţilor din Austria şi Germania este audierea în sistem teleconferinţă, însă cei doi arestaţi ţin neapărat să fie prezenţi. Iar drepturile lor trebuie respectate.

Un alt membru al lotului de inculpaţi Ionel Ispir, fost Carabulea, este închis în Penitenciarul Botoşani, de unde a înştiinţat instanţa că cere să fie judecat în lipsă.

Toţi cei pomeniţi, plus Florin Mircea Savu, Costel Acozmei, Ioan Ştirbu (fost Zavate) şi Daniel Lazăr sunt judecaţi, din iulie 2013, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Ţâţă şi cei 8 „oameni” ai lui s-au certat într-un club cu băiatul karatistului Paul Pintilie. Când s-a simţit în pericol, Claudiu Pintilie l-a sunat pe tatăl său, care i-a venit în ajutor şi totul a degenerat într-o bătaie generalizată, dar inegală, pentru că erau doi contra opt. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT, iar cercetările au fost îndelungate, cum de altfel se anunţă şi procesul, pentru că, pe rând, mai toţi membrii grupului au fost anchetaţi şi arestaţi pentru alte infracţiuni.

Iar alţii erau fugiţi din ţară şi a fost nevoie de relaţii de la Interpol pentru ca anchetatorii, şi ulterior, instanţa să ştie dacă pot miza pe prezenţa lor pentru audieri. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Primarul de Borleşti ameninţat de profesori cu tribunalul
Articolul următorVasile Asandei, director general al ADRNE
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.