pietricica turism

ctin apostol adrneProcesul în care au fost judecaţi, pentru corupţie, mai mulţi angajaţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, în frunte cu directorul Constantin Apostol (foto), a ajuns pe ultima sută de metri. Curtea de Apel Bacău a anunţat că va pronunţa sentinţa în ziua de 30 ianuarie, la ora 12.

Prima instanţă l-a condamnat pe Apostol la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că i-a acordat, ilegal, Gabrielei Ciubotaru – patroana SC Inter Print SRL Bacău – 160.000 de euro din fonduri europene. Odată cu el au fost judecaţi Ioan Romeo Sauciuc, Popa Ionel şi Gheorghe Hârja – persoane cu funcţii de conducere în cadrul ARDNE, şi obligaţi, împreună cu patroana beneficiară a fondurilor, să plătească exact 689.581,47 lei, “reprezentând despăgubiri materiale, actualizată la data plăţii cu dobânzile şi penalităţile aferente calculate în condiţiile legii, către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”.

Gabriela Ciubotaru a primit şi ea doi ani de închisoare cu suspendare, plus o amendă penală de 54.000 de lei, iar angajaţii ARDNE Ioan Romeo Sauciuc, Ionel Popa şi Gheorghe Hârja aceeaşi pedeapsă, cu termen de încercare de 4 ani.

Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla cu funcţie de director al ADRNE Piatra-Neamţ dacă Apostol va fi condamnat definitiv, chiar cu suspendare. Mai ales că suspiciuni despre fraude cu fonduri europene au mai apărut şi în alte judeţe, iar din spate vine un alt dosar în care Apostol este judecat pentru mită, împreună cu primarul de Bacău Romeo Stavarache. (C. MIRCEA)