Deputatul PNL de Ilfov, Goerge Cristina Tuță a adresat o întrebare oficială Ministerului Educației despre „Date despre rețeaua de Internet din școlile din România”. Este o statistică foarte relevantă, mai ales în condițiile în care cea mai mare parte a anului școlar precedent s-a desfășurat online. Răspunsul a venit din partea ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.

Conform datelor furnizate de acesta, județul Neamț stă de departe cel mai bine între cele din regiunea Nord Est, toate „clădirile din învățământul preuniversitar de stat cu destinația învățământ” având acces la Internet. La polul opus stă Vaslui, unde aproximativ 21% din clădirile unde se desfășoară activități educative nu au acces la Internet. În fapt, Vasluiul are cel mai mare numărul de astfel de clădiri fără acces la Internet din întreaga țară. Evident că sunt date oficiale, de la nivel de minister, care pot fi contrazise de situația din teren.

Ministrul a dat însă asigurări că se „fac în continuare demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii de Internet la nivel național și în zonele defavorizate, unde, în acest moment, nu există această resursă”.

Situația completă pe județe o puteți consulta în documentul de mai jos.

document-2021-08-13-24975308-0-scoli-fara-internet

Vlad B.

Articolul precedentProgramul cinematografului Mon-Amour în perioada 13-19 august 2021
Articolul următorTârg meşteşugăresc de Sfânta Maria, ediţia a II-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.