accident indicatorDouă tinere, cu vârste de 18 şi 23 de ani, au fost rănite într-un accident rutier, petrecut la Secuieni, în noaptea de 21 spre 22 martie. Exact ca în cazul accidentului de la Adjudeni, Tămăşeni, când o fată de 17 ani a fost omorâtă de o autoutilitară, un bărbat de 54 de ani şi-a asumat accidentul, dar nu el fusese la volan.

„Accidentul s-a petrecut la ora 2:30, iar la faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă, care a identificat un bărbat de 54 de ani, din Sagna, ce a declarat că el este autorul accidentului de circulaţie”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că fiul bărbatului de 54 de ani, un tânăr de 26 de ani a condus un autoturism pe DJ 158 în localitatea Secuieni, iar într-un sector de drum în curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un gard ce împrejmuia un teren agricol, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie. La momentul depistării tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv”.

În afară de faptul că era beat, şoferul nu avea nicio problemă. În schimb, cele două pasagere din autoturism au fost rănite şi transportate la spital. Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele tânărului pe care îl cercetează pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

În seara de 22 martie s-a mai produs un accident la Săcăluşeşti, Agapia, unde un şofer începător, în vârstă de 18 ani, a acroşat o femeie de 63 de ani, care se deplasa pe marginea drumului.

SFATURI DE LA POLIŢIA RUTIERĂ

Pentru a evita producerea unor accidente, poliţiştii sfătuiesc şoferii – şi mai ales pe cei care abia au luat permisul – să fie atenţi la drum, să nu dea muzica la maxim în maşină şi să nu se antreneze în conversaţii cu pasagerii, să nu vorbească la telefon în mers, să evite zonele aglomerate şi să menţină o distanţă suficientă faţă de celelalte maşini. De asemenea, este important ca şoferii să se urce la volan numai când sunt odihniţi, mai ales dacă au de parcurs distanţe lungi, să nu consume alcool şi să circule cu viteză redusă, în special dacă au mai puţin de un an de la obţinerea permisului. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Consultaţiile medicale au devenit mai scumpe!
Articolul următorNEAMŢ: Trei jucători de la FC Ceahlăul la naţionala U21
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.