0:00

Numărul cazurilor de îmbolnăviri de rujeolă sunt în creștere, conform Direcției de Sănătate Publică Neamț, același trend fiind înregistrat și la nivel național. În ce privește județul Neamț, în ultima săptămână încheiată s-au înregistrat 29 de cazuri noi, comparativ cu intervalul anterior, finalul lunii mai

NEAMȚ: Se înregistrează, din nou, cazuri multe de rujeolă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Până la data de 12 iunie 2024 au fost supravegheate 309 cazuri de rujeolă fiind confirmate 235 de cazuri. Au fost anchetate 18 focare, din care 11 de familie. În prezent sunt 30 de cazuri active și 3 focare în derulare. Trendul este ascendent”, a declarat Elena Sterpu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

NEAMȚ: Se înregistrează, din nou, cazuri multe de rujeolă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpecialiștii atrag atenția asupra faptului că singurul mod de protecție împotriva rujeolei este vaccinarea. Vaccinul ROR (rujeolă, oreion și rubeolă) este un vaccin combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. Procedura de vaccinare și alte informații suplimentare despre vaccinul ROR pot fi obținute la medicul de familie. (G.S.)

Articolul precedentBărbat din Iași rănit într-un accident rutier la Pipirig
Articolul următorRestricții de circulație pe str. Eroilor din Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.