pietricica turism

scorseze sediu bucurestiTribunalul Neamţ a admis cererea de arest la domiciliu, formulată de Gabriela Gherbali, contabila firmei bucureştene Scorseze Security International SRL, care a fost arestată în decembrie 2014. Procurorii DIICOT Neamţ, care instrumentează dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 8 milioane de euro, au contestat imediat măsura, aşa că procesul va ajunge la Curtea de Apel Bacău, unde se va stabili dacă Gherbali trebuie să rămână în celulă sau va fi cercetată ăn stare de arest la domiciliu.

Între timp, firma care a asigurat timp de opt ani paza la metrou, a cerut falimentul, la Tribunalul Bucureşti, însă a obţinut doar intrarea în insolvenţă.

După 4 zile de la pronunţarea sentinţei, avocatul firmei de pază a făcut apel.

Patronul Scorseze Security, Lucian Nicolae Mursez, contabila Gabriela Gherbali, precum şi alţi doi afacerişti, Liviu Ioan Ciobanu şi Mihai Marin, au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Neamţ, iar mandatul le-a fost prelungit până pe 6 februarie. Toţi au atacat măsura, dar contestaţiile le-au fost respinse şi singura faţă de care judecătorii au dat dovadă de clemenţă a fost Gabriela Gherbali.

Procurorii DIICOT Neamţ au stabilit că, vreme de doi ani, între Scorseze Security şi trei societăţi fantomă controlate de nişte afacerişti din Neamţ s-au făcut schimburi de documente care atestau livrări fictive de mărfuri, cu scopul de a scădea artificial baza impozabilă.

“Probele obţinute în cauză au arătat că aceste două societăţi comerciale, respectiv S.C. Starlet Wood SRL şi S.C. Domexim Team SRL au fost folosite de către membrii grupării infracţionale cercetate pentru emiterea unor facturi fictive către S.C. Scorseze Security International SRL, în total, prin cele trei societăţi fantomă fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei”, se arată în comunicatul DIICOT.

În presa centrală Scorseze Security a fost descrisă ca având “abonament” la contractele cu statul. Angajaţii firmei au asigurat paza la Metrorex, timp de 8 ani, dar şi la Primăria Sectorului 3, Imprimeria Naţională şi Societatea Naţională a Huilei. Aceeaşi firmei păzeşte – culmea ironei – sediul Poliţiei Locale Sector 3, dar şi cimitirele şi crematoriile aflate în subordinea Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane. (Cristina MIRCEA)

FOTO: Sediul Scorseze din Bucureşti