pietricica turism

hot02Recomandările poliţiştilor, care tot atrag atenţia cetăţenilor să nu lase uşile descuiate, se dovedesc cât se poate de întemeiate. O poate confirma un bărbat care locuieşte într-un bloc de pe strada Dimitrie Leonida din Bicaz. Sâmbătă seara, în jurul orei 22, omul – care lăsase uşa descuiată în aşteptarea celorlalţi din familie, a auzit zgomot în hol. Iniţial nu s-a deranjat, crezând că a venit careva acasă, dar când a văzut că nu intră nimeni în cameră, s-a dus să vadă ce se întâmplă. Şi s-a întâlnit cu un hoţ, care tocmai o zbughea pe scări. L-a prins repede şi a coborât în faţa blocului, pe unde tocmai trecea o patrulă de jandarmi, care l-a preluat.

„Constantin N., de 30 de ani, din Comuna Bârgăoani a profitat de faptul că uşa apartamentului nu era încuiată, a intrat, a căutat în hainele din hol dacă sunt bani sau bunuri şi negăsind a sustras o pereche de ghete şi o umbrelă”, a declarat maiorul Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Prins de proprietar, tânărul a fost preluat de echipajul de jandarmi şi predat poliţiştilor în vederea continuării demersurilor legale”. (C. MIRCEA)