0:00

După publicarea notelor finale la bacalaureatul de toamnă astăzi, 29 august, se remarcă o serie de aspecte privind promovabilitatea candidaților din județul Neamț. În primul rând, suntem pe locul 2 în țară la numărul de candidați care au obținut minim 6 și au fost Neamț – printre cele mai bune rezultate din țară la bacalaureatul 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiideclarați admiși, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț. „La nivelul județului Neamț, rata cumulată de promovare, după etapa de soluționare a contestațiilor este 41,46% (față de 33,55 % în sesiunea august–septembrie 2022), cu o creștere de 2,61% față de rata de promovare înainte de contestații (38,85%). Rezultatele obținute de candidații înscriși la examenul național de bacalaureat, sesiunea august 2023, situează județul Neamț pe locul 2 la nivel național. Au promovat 238 de candidați, dintr-un total de 574 de candidați prezenți. Din totalul candidaților promovați, 187 sunt din promoția 2022-2023 (față de 176 candidați promovați înainte de contestații), iar 51 de candidați sunt din serii anterioare (față de 47 candidați promovați înainte de contestații)”, a declarat Claudia Manuela Barna, președinta Comisiei județene de organizare a bacalaureatului de toamnă. Din sinteza Ministerului Educației reiese că județul Neamț este pe locul 2, după București:

Neamț – printre cele mai bune rezultate din țară la bacalaureatul 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În același timp, promovabilitatea cumulată la ambele sesiuni de bac din acest an situează județul Neamț pe locul 7 național, cu 82,3% din candidați admiși, punctaj foarte apropiat de primul clasat – Cluj, cu 85% – și la patru locuri distanță de București – 80,6%, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației.

Neamț – printre cele mai bune rezultate din țară la bacalaureatul 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reamintim că evaluarea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2023 s-a făcut digitalizat la nivel național, după doi ani de experimentare în județul Călărași.

C.I.

Articolul precedentCe spune ITM Neamț despre cât de sigure sunt stațiile de distribuție GPL din Neamț
Articolul următorNeamț Art Festival: trei zile de ateliere și spectacole la Piatra Neamț