aleho
pietricica turism

medic vaccin 02Prima săptămână din luna martie a adus nemțenilor viroze respiratorii pe bandă rulantă. Potrivit statisticilor de la Direcția de Sănătate Publică, medicii de familie au raportat 1.954 de viroze respiratorii din tot județul, iar 80 de persoane au avut nevoie de internare pentru tratamentul specific.

Cazurile de gripă au fost confirmate pentru 34 de nemțeni, iar 11 dintre aceștia au avut nevoie de supraveghere medicală în cadrul spitalului. Primele zile de primăvară calendaristică au venit și cu 732 cazuri de pneumonii, 112 persoane fiind internate pentru tratament.

Se pare că virozele respiratorii din acest sezon au avut la bază un virus destul de agresiv. O femeie de 54 de ani, din comuna Cândești, povestește că toată familia ei, de la nepot până la soț, au suferit de viroză respiratorie.

„Așa de rău nu am mai dus-o niciodată. Am stat la pat cu frisoane, febră mare, dureri de cap puternice, stare de vomă, slăbiciune. Mă durea tot corpul. Am auzit că tot satul a stat la pat în ultima perioadă. N-am fost la medic, dar am făcut băi fierbinți, frecții, ceaiuri, o cană de rachiu fiert seara”.

Medicul recomandă, în acestă perioadă, să evităm locurile aglomerate, să bem multe lichide și la orice semn de agravare a simptomelor, să anunțăm medicul de familie. (Oana IOSUB-TOMA)