0:00

NEAMŢ: Primăria Piatra Neamţ marchează ORA PĂMÂNTULUI, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPiatra Neamţ se alătură unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului: ORA PĂMÂNTULUI. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului Earth Hour. La invitaţia lansată de World Wide Fund for Nature, Piatra Neamţ va marca cea de-a VI-a sa participare la Ora Pământului prin întreruperea iluminatului pietonal şi arhitectural la Curtea Domnească – Turnul lui Ştefan, Muzeul de Artă, biserica Sf. Ioan pe 28 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30.

„Primăria Piatra-Neamţ împreună cu asociaţia NeoKoolt organizează un proiect fotografic ce se va concretiza într-un filmuleţ realizat din cadre foto. Astfel invităm pietrenii să ni se alăture la Curtea Domneasca cu un obiect luminos (telefon, lanternă etc.), sâmbătă 28 martie la ora 20:30”, anunţă Primăria Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ s-a alăturat oraşelor din întreaga lume pentru a transmite un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Biroul Comunicare și Management Integrat al Primăriei Piatra Neamţ

Articolul precedentNEAMŢ: Dobânzi la lefurile profesorilor tăiate de Boc!
Articolul următorNEAMŢ: Tezaurul vândut pe ciocolată – expus de Ziua Poliţiei. GALERIE FOTO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.