elevi iarnaPentru că nu au fost „ascultători”, doi directori de școli și doi primari din Neamț sunt sancționați. Motivul este acela că, miercurea trecută (7 ianuarie), mai multe școli din comunele Boghicea și Valea Ursului au fost închise, la decizia directorilor și a primarilor, pe motiv de vreme rea, fără ca aceștia să aibă acceptul sau să se consulte cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și ai Prefecturii. Decizie de sancționare a fost menționată de prefectul Ioan Vlad Angheluță, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc astăzi. Viorel Stan, inspectorul școlar județean Neamț a precizat că, în zilele următoare, se va stabili modul în care vor fi sancționați cei doi directori.

Potrivit inspectorului, reprezentanții unităților riscă să primească indemnizații de conducere diminuate sau să fie depunctați la evaluarea activității manageriale. „Conform legii și regulamentului, decizia de închidere a unei școli se face cu acordul inspectorului general școlar. Decizia este înaintată prefectului și, mai departe, Ministerului Educației. Este o procedură de care nu au ținut cont și pentru acest lucru, în această perioadă, vom analiza modul în care vor fi sancționați cei doi directori”, a declarat Stan.

Directoarea Școlii Gimnaziale Boghicea, prof. Elena Mihai nu a dorit să comenteze decizia inspectorului școlar general, dar a amintit că pe adresa primăriei amenda a și ajuns. De altfel, la momentul în care am vobit cu primarul comunei Boghicea, Eugen Mihai, amenda era achitată.

„Ne asumăm cele întâmplate. A fost o lipsă de comunicare și era și normal ca prefectul județului să fie înștiințat. Vom fi mai atenți pe viitor. Amenda este de 100 de lei cu mențiunea că dacă e plătită în 48 de ore ajunge la 25 de lei. Amenda am plătit-o deja”. Aceeași amendă a fost achitată și de primarul comunei Valea Ursului, Viorel Smeria. (M. TEODOROF)