0:00

Ploile abundente din perioada iunie – iulie 2018 au calamitat 5% din suprafața totală agricolă cultivată din județul Neamț. Cele mai afectate au fost zonele Roman și Piatra Neamț, însă situația nu este mai bună nici la Târgu Neamț sau la munte. Direcția Agricolă Neamț n-a terminat de centralizat efectele precipitațiilor căzute în ultima zi a lunii iulie și în primele zile ale lunii august, dar, din ce s-a socotit până acum, pagubele depășesc 12 milioane de lei noi.

Din datele pe care le avem centralizate până acum, pe teritoriul județului Neamț au fost afectate 7.388,78 hectare. Cele mai afectate au fost culturile de porumb și sorg – 2.505,17 hectare, cele de grâu, secară și triticale – 1.453,44 hectare. Valoarea totală estimată a pagubelor, în funcție de cheltuielile efectuate, se ridică la 12.156.965 lei. Trebuie să menționăm că datele nu sunt centralizate în totalitate, încă mai primim procese verbale cu evaluările după precipitațiile de la sfârșitul lui iulie și primele zile ale lunii august”, a explicat Niculina Sorlescu, consilier în cadrul Serviciului Implementare Politici și Statistici Agricole, DADR Neamț.

NEAMȚ Prețul potopului: 12 milioane pagube și 5% culturi calamitate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToate aceste date, după centralizarea finală, vor fi trimise la ministerul de resort, urmând ca Guvernul să acorde despăgubiri din Fondul de Solidaritate. (E.C.)

Articolul precedentAccident la Roman: un șofer treaz din Bacău a acroșat un pieton beat din Botoșani
Articolul următorSpitalul Orășenesc Bicaz va rămâne joi fără apă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.