pietricica turism

Rares Bursuc in meciul contra BulgarieiMezinul familiei Bursuc, interul Rareș Bursuc (foto), fiul profesorului Cristinel Bursuc și nepotul lui Stelian Bursuc, două nume de legendă ale handbalului masculin nemțean, s-a calificat împreună cu naționala U21 a României la turneul final al Campionatului Modial din Brazilia. Victoria tinerilor tricolori a venit în ultimele secunde ale meciului cu Slovenia, disputat la Pitești și încheiat cu scorul de 27-26. România a mai lăsat acasă încă o națională de tineret puternică, cea a Croației.

”Este cel mai plăcut moment din viaţa mea. Nu am mai trăit aceste emoţii niciodată. Am demonstrat că avem forţă să ne batem cu toată lumea. Echipa nu a renunţat nici un moment să creadă şi să lupte pentru victorie. Există o unitate deosebită între componenţii lotului, creată de antrenori”, au fost primele declarații ale lui Rareș Bursuc, elev în clasa a XII-a a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamț.

Campionatul Mondial din Brazilia se va desfășura între 19 iulie și 2 august, iar din lot mai face parte un jucător pietrean, este vorba de portarul Bucătaru, format la LPS Piatra Neamț, în grupele profesorilor Rita și Stelian Bursuc, care apoi a fost selecționat la Centru Național de Excelență Sighișoara, acum fiind component al echipei HCM Constanța. (Mihai STOIAN; FOTO: Marius IONESCU)