Astăzi, 16 martie, la o zi după redeschiderea platformei online de programare la vaccinare, în județul Neamț mai sunt puțin peste 2.000 de locuri libere. La centrul de vaccinare din comuna Cordun sunt disponibile 510 locuri, la Bicaz sunt 742 de locuri și la Pipirig mai sunt 825. La aceste centre se administrează vaccinul AstraZeneca.

Ieri dimineață, la redeschiderea platformei, erau 4.487 de locuri disponibile. S-au ocupat inclusiv locurile alocate la cele două centre nou deschise de la Roznov (772 programați) și Răucești (1.301 înscriși), la care se va administra serul Moderna. Accesul în platformă s-a făcut conform unei programări orare pe județe, în ordine alfabetică, pentru județul Neamț fiind disponibil pe la ora 11.

Programarea se face în ordinea priorității stabilite de Comitetul Național de vaccinare: 75% persoanele cu boli cronice și cele de peste 65 de ani și 25% populația generală. Dacă nu găsiți locuri disponibile la un centru, vă puteți înscrie pe lista de așteptare a centrului respectiv, potrivit regulilor stabilite de CNCAV pentru etapa a III-a de vaccinare a populației generale. Accesul în platformă, după ce vă faceți cont, vă arată centrele existente, felul vaccinului care se administrează și locurile disponibile.

Programarea se poate face și la call – center la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

Situația la zi cu locurile existente poate fi vizualizată pe vaccin.live, platformă realizată de o echipă de programatori din Sibiu.

C.I.

Articolul precedentCod galben de precipitații în toate județele din Moldova
Articolul următor“Chinezării” confiscate de poliţişti din două magazine din Roman