vaccin 2014Din datele oferite de DSP Neamț, 15% dintre părinții copiilor cu vârsta de până la un an au refuzat vaccinurile din schema națională. Din motive medicale, neprezentare sau plecarea în străinătate, 163 de copii din mediul urban și 212 din mediul rural nu au fost vaccinați.

„Acoperirea vaccinală la copiii de 1 an se arată în felul următor: 93,87% au fost vaccinați BCG, 84,8% hepatitic B, 73,87% difetero-tetanic-pertussis-acellar (DTPA) și 75,73% s-au vaccinat contra rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR). În total, părinții a 65 de copii, atât din mediul rural cât și din cel urban, au refuzat cel puțin un vaccin din cele enumerate mai sus”, a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, epidemiolog şef în cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamţ.

Următoarea centralizare a datelor privind vaccinurile copiilor, se va face în luna martie, timp în care părinții se mai pot răzgândi în privința vaccinurilor celor mici.

„Am făcut toate vaccinurile din schema națională fetei mele, în afară de ROR. Am vorbit cu pediatrul, m-am interesat, am citit și am ajuns la concluzia că este mai bine să facă bolile copilăriei la timpul lor. Este o decizie asumată, nu spun că e bine sau rău cum am procedat, dar a fost o hotărâre luată în cunoștință de cauză”, a declarat Mihaela Irimia, mama unei fetițe de 3 ani, din Piatra Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentSUCEAVA: Accidente şi infracţiuni rutiere
Articolul următorMașini de spălat rufe – ştiţi de care trebuie să cumpăraţi şi de care nu?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.