roman ora pamantului 2015 01Sâmbătă 28 martie, în centrul municipiului Roman s-a desfășurat a VII-a ediţie a evenimentului “Ora Pământului”, informează Primăria Roman pe pagina proprie de Facebook.

Iluminatul public s-a intrerupt în intervalul orar 20:30 – 21:30 pe sectorul Hotel Roman Plaza până la Giratoriul Florilor și la obiectivele: Sediul central al PMR, Casa căsătoriilor, Poliţia Locală Roman, Biblioteca Municipală, Muzeul de Artă, Vila Calistrat Hogaş, Stejarul Unirii – Smirodava, Statuia Ştefan de Mare – sens giratoriu Favorit, Casa de Cultură.

De la ora 20:30 la ora 21:00 a avut loc marşul candelelor, cu plecare simultană de la Giratoriul Florilor şi de la Hotel Roman Plaza, spre punctul de întâlnire Piaţa “Roman-Vodă”.

roman ora pamantului 2015 02Sportivi ai Clubului Bao au prezentat un exerciţiu demonstrativ cu făclii, iar elevi ai Şcolii de Artă ”Sergiu Celibidache” au susţinut un moment artistic. În fața romașcanilor prezenți au interpretat câte o piesă Gheorghiu Bianca la trompetă și Hârja Larisa la nai.

După aceste momente, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a premiat instituţiile de învăţământ din Roman care au participat la concursul local “Colectăm deşeuri de ambalaje” (desfăşurat în perioada 23–27 martie), competiţie iniţiată de Primăria Roman pentru popularizarea colectării selective a deşeurilor, ca participare la ediţia a III-a a competiţiei naţionale ”Oraşul Reciclării” coordonată de EcoRom Ambalaje. (ZCH NEWS)