tg liceu contaMai mulţi elevi ai Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț au obţinut la fazele locale și județene ale olimpiadelor ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute rezultate meritorii. Sâmbătă, 21 februarie, au avut loc olimpiada județeană la limbă și comunicare, faza locală la istorie și faza locală la Educație Tehnologică. Directorul Karina Cojocariu se arată mândră de rezultate și a dorit să felicite elevii și profesorii pentru punctajele obținute.

„Sâmbătă, 21 februarie, au avut loc două olimpiade. Prima olimpiadă a fost pe faza județeană la limbă și comunicare, iar cea de-a doua a fost pe faza locală la istorie. Liceul Vasile Conta a fost foarte bine reprezentat la cele două olimpiade unde a obținut rezultate dintre cele mai bune. La olimpiada de istorie, faza locală, eleva Muraru Denisa din clasa a VIII-a a luat locul întâi pe oraș și urmează să participe la faza județeană. Denisa a fost coordonată de domnule profesor Grigore Manole și sperăm că la județ va face aceeași figură frumoasă ca la locală. Tot sâmbătă a avut loc etapa județeană la limbă și comunicare unde liceul nostru a fost reprezentat de un lot de 24 de elevi care au fost coordonați de doi profesori de limba și literatura română, respectiv doamna profesor Daniela Cristea și doamna profesor Oana Filip. Copiii au obținut rezultate foarte buna la faza județeană , începând de la un punctaj de 77 de puncte urcând până la cel mai important punctaj de 110 puncte. Din nefericire nu avem participanți la faza națională, pentru că acolo merg doar primii doi clasați, însă punctajele confirmă munca, devotamentul și talentul acestor copii care ar face față cu brio la o fază națională. Dintre aceste rezultate aș vrea să vă amintesc măcar elevii care au obținut peste 100 de puncte, dar și cu cei ce au obținut peste 90 de puncte. Aş începe cu clasa a V-a cu fetița Bobric Elena Casiana care a obținut 101 puncte și a fost coordonată de doamna profesor Daniela Cristea, la clasa a VI-a avem o fetiță Mara Marian care a obținut 99 de puncte și a fost coordonată tot de doamna Daniela Cristea. La clasa a VII-a Apostoae Alexandra a obținut 104 puncte și Cojocaru Anastasia 109 puncte, ambele eleve coordonate de doamna profesor Daniela Cristea. La clasa a VIII-a sunt rezultatele cele mai bune și o avem pe eleva Maria Apostol care a obținut 110 puncte fiind coordonată de doamna profesor Oana Filip, apoi Murariu Diana care a obținut 105 puncte fiind coordonată de profesorul Oana Filip, continuăm lista de succes cu Cojocaru Mara care a obținut 103 puncte fiind coordonată de profesorul Daniela Cristea, tot 103,5 puncte a obținut și Luciana Cojocaru coordonată de profesorul Oana Filip, Țărnea Adela cu 102 puncte coordonată de profesorul Daniela Cristea și Ungureanu Lidia care a obținut 102,5 puncte coordonată de profesorul Daniela Cristea. Aș vrea să mai reamintesc locul I obținut de eleva Murariu Iustina din clasa a V-a la Olimpiada de Educație Tehnologică la faza locală, obținând nota 9,40, fiind coordonată de domnul profesor Bălan Codruța”, ne-a declarat directorul Karina Cojocariu.

Răsplata doar de la liceu

Despre posibilitatea ca acești elevi să fie răsplătiți sau stimulați financiar pentru aceste rezultate, directorul Karina Cojocariu ne mărturisește că instituția pe care o conduce face toate eforturile ca elevii și profesorii să fie răsplătiți oficial prin acordarea de diplome și distincții în cadrul Galei Olimpicilor de la Liceul Vasile Conta ce se desfășoară an de an. Din păcate, nu același lucru putem spune și despre implicarea Ministerului Educației sau a Inspectoratului Școlar Județean.

„Suntem mai mult de cât mândri de aceste rezultate. Sunt copii care au muncit mai bine de jumătate de an, muncă însemnând ore suplimentare care le-au realizat cu profesorii coordonatori din cadrul școlii. Munca lor a dat roade, suntem mândri, îi felicit pe toți pentru că știm ce înseamnă să-ți sacrifici din timpul liber și să obții performanță. Există o răsplată la nivelul instituției noastre, însă despre ce răsplată primesc de la Inspectoratul Școlar sau Ministerul Educației nu pot eu să vorbesc. Anul trecut am organizat o gală a olimpicilor, tocmai pentru a-i încuraja pe acești tineri și gala este în parteneriat cu asociația părinților care întotdeauna ne-au sprijinit. Ideea este de a-i stimula într-un cadru oficial de a le recunoaște efortul și munca depusă”, ne-a mai declarat Karina Cojocariu. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNEAMŢ: Exerciţiu de alarmare la cutremur
Articolul următorNEAMŢ: Porţi deschise la Liceul de Arte „Victor Brauner”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.