Neamț: Noul virus atinge DSP, Consiliul Județean și deschide noi focare la Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu mai puțin de 63 de persoane, dintre care 31 doar astăzi, au fost confirmate infectate cu noul virus în ultimele două zile, în județul Neamț. Aceasta face ca numărul total să ajungă la 265 de cazuri până astăzi, 11 aprilie.

Cele mai multe, așa cum este de așteptat, sunt la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În spitalul dedicat pacienților infectați cu noul virus sunt 20 de pacienți internați, până acum suspecți, care au primit rezultatul pozitiv. Dar și 3 asistente medicale din secția ATI, ceea ce deschide un nou focar aici, pe lângă ORL și Dializă. Numărul cadrelor medicale infectate ajunge la 37 și alte cel puțin 31 în izolare, până ieri. Cu mai multe detalii de context, anchetele epidemiologice trebuie să stabilească unde și cum au contactat virusul cadrele medicale din ATI, ORL și Dializă.

După o perioadă de acalmie, a fost confirmat un nou caz la un consilier județean. Ancheta epidemiologică va stabili și restul contacților direcți, care nu sunt puțini.

Neamț: Noul virus atinge DSP, Consiliul Județean și deschide noi focare la Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltima pe lista instituțiilor publice lovite de noul virus este Direcția de Sănătate Publică Neamț. O problemă este și modul în care s-au îmbolnăvit 6 dintre angajați, care au trimis acasă, în izolare, alți colegi din instituție. Tot ancheta epidemiologică, pe care o fac cei doi medici rămași în activitate, va stabili sursa: transmiterea comunitară, un contact direct, o călătorie în zonele afectate. Clarificările sunt necesare și pentru a aprofunda măsurile de protecție luate până acum în cele două sedii ale DSP: cel administrativ, de pe bulevardul Dacia și Sanepidul, de lângă spitalul județean.

(C.I.)

Articolul precedent11 aprilie – 31 cazuri noi pozitive la noul virus în Neamț, 85 nou confirmați în Suceava
Articolul următorMesaje pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele Catolic

1 COMENTARIU

  1. E foarte greu sa te protejezi fara masti si costume de calitate. E foarte greu sa te protejezi si sa opresti noi focare cand unii oameni se cred superiori si nu se supun regulilor normale. E foarte greu sa lupti cu asa virus cand liderii sunt numiti politic si actioneaza in asa fel sa si faca partidul popular

Comments are closed.