NEAMŢ: Noul purtător de cuvânt al Jandarmeriei este poet, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Mr. Cătălin RESMERIŢĂ şi col. Sorin GHERMAN

Într-o conferinţă de presă, scurtă şi la obiect, şeful Jandarmeriei Neamţ, colonelul Sorin Gherman a prezentat noul purtător de cuvânt al instituţiei: locotenentul Marius Mihai Gămănuţ. Tânărul militar este născut pe 12 mai 1989 la Târgu Neamţ, a urmat cursurile liceului militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi apoi Academia de Poliţie, Facultatea de jandarmi, specializarea ordine şi siguranţă publică. În perioada 2013-2014 şi-a definitivat studiile la Universitatea Mihail Kogălniceanu Iaşi, Facultatea de drept.

Imediat după ce-a absolvit academia, Marius Gămănuţ a fost repartizat la Detaşamentul de jandarmi Bicaz, unde a lucrat până acum, când a fost numit în funcţia de purtător de cuvânt.

„De când eram în academie mi-am dorit să fiu purtător de cuvânt”, a spus proaspătul responsabil cu imaginea Jandarmeriei Neamţ.

NEAMŢ: Noul purtător de cuvânt al Jandarmeriei este poet, ZCH NEWS - sursa ta de informații
col. Sorin GHERMAN şi lt. Marius Mihai GĂMĂNUŢ

„Am colaborat cu diverse redacţii în studenţie, am scris poezii, iar la primirea Drapelului de luptă eu am prezentat evenimentul”.

Colonelul Gherman s-a consultat cu maiorul Cătălin Resmeriţă când l-a ales pe lt. Gămănuţ, din mai mulţi tineri militari care îndeplineau cerinţele postului. Abilităţile de comunicare şi dragostea pentru poezie au fost „învingătoare”.

Momentul impresionant a fost cel de final, când colonelul Gherman i-a strâns mâna maiorului Resmeriţă, i-a mulţumit pentru cei 10 ani în care a făcut publice evenimentele din viaţa instituţiei şi i-a urat succes pe mai departe. Cătălin Resmeriţă va coordona sectorul de pază şi protecţie instituţională şi va intra, astfel, într-o piramidă profesională care-i permite să urce în carieră până la funcţia de comandant. În paralel se va ocupa şi de relaţiile publice în perioadele în care proaspătul său înlocuitor va fi în concediu. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Cozi la CJAS, de la 4 dimineața
Articolul următorCâştigătorii concursului „Prietenii Pompierilor”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.