reclama autocenter

nichita stanescuBiblioteca Judeţeană vă invită să-l redescoperiţi pe Nichita Stănescu, prin intermediul expoziţiei organizată în holul principal al instituţiei, expoziţie ce reuneşte elementele de reper din opera „poetului necuvintelor”, precum şi numeroase volume referitoare la receptarea critică a creaţiei stănesciene.

Prin această expoziţie, cu rol evocator, instituţia nemţeană îl omagiază pe Nichita Stănescu, la 82 de ani de la naştere (31 martie 1933).

Adrian Alui Gheorghe: „Nichita Stănescu a îmbogăţit şi înfrumuseţat literatura universală cu o operă şi cu un mit. Opera sa transformă orice limbă în care e tradus într-o sărbătoare. Ar fi meritat cu prisosinţă Premiul Nobel, dacă vremurile ar fi fost normale, pentru că de la Lucian Blaga încoace niciodată limba română nu a sunat parcă mai bine. De ziua lui ar trebui să îl citim cu sufletul, aşa cum spunea Nichita despre sărbătorirea lui Eminescu. Profesorii de literatură trebuie să înceapă azi orice oră de curs citind din Nichita Stănescu.”

Articolul precedentSUCEAVA: Exploatare nouă de gaz la Frasin
Articolul următorCorupţia combătută cu scurt-metraje
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.