Una dintre cele mai mari firme din județ din domeniul prelucrării lemnului, New Star SA, care în 2005, avea o medie de peste 170 de angajați și o cifră de afaceri de peste 111 miliarde lei vechi, a ajuns, în ultima perioadă, într-o situație dificilă. Pe lângă problemele financiare cu care se confruntă, se pare că și Agenția Națională de Integritate a luat în vizor pe unul dintre cei trei acționari, pe Ioan Handaric.

Un comunicat de al acestei instituții anunță că „Ioan Handaric, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Borlești, jud. Neamț, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, întrucât S.C. NEW STAR S.A. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat un contract comercial de furnizare produse cu Primăria Borlești, în baza căruia societatea a încasat suma de 6.312,84 Lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003”.

finante-neamtCei trei acționari, Ioan și Valentin Handaric, împreună cu Vasile Băbuș, se confruntă în ultimii ani cu probleme financiare destul de grave. Chiar dacă cifra de afaceri nu a scăzut cu mult în 2013, pierderile înregistrare au fost de peste 11 miliarde lei vechi.

Situația generală din domeniul respectiv, dar și situații specifice județului Neamț au făcut ca societatea New Star să fie notificată cu privire la deschiderea procedurii insolvenței. Au urmat pașii firești, cum ar fi cel declanșat de cunoscuta societate Elva Cont,care a convocat adunarea generală a asociaților New Star SA, în februarie, în calitate de administrator judiciar.

Demersurile au continuat și pe site-ul ANAF- Administrația Finanțelor Publice Neamț- unde a fost publicată invitația de participare pentru practicienii în insolvență în legătură cu selectarea unuia pentru New Star SA. (ZCH NEWS)