nadina simionProcesul în care au fost judecaţi Nadina Simion (foto), finul ei Codrin Coroamă, şi Cristian Cojocaru (unul din cei mai cunoscuţi avocaţi din Bacău), pentru o încercare de eliberare a lui Marius Crăciun contra cost, se apropie de final. Magistraţii Curţii de Apel Bacău au terminat cercetarea judecătorească şi au anunţat că pe 5 februarie pronunţă sentinţa.

Procesul, în care a fost judecat şi Marius Crăciun pentru cumpărare de influenţă, a început în iulie 2014, iar magistraţii au avut o atitudine fermă (i-au respins Nadinei Simion cererea de recuzare şi l-au amendat pe avocatul lui Crăciun) şi au dat termene scurte.

Conform procurorilor DNA, principalul personaj din anchetă a fost avocatul Cristian Cojocaru, care „a pretins de la două persoane  suma de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra magistraţilor judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, de punere în libertate a uneia dintre persoane, cercetată în stare de arest preventiv pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”.

Avocatul – angajat de Codrin Coroamă pentru a-l apăra pe naşul său, s-a întâlnit cu Nadina Simion, însă aceasta nu i-a dat banii “întrucât considera că avocatul nu a prezentat suficiente garanții pentru punerea în libertate a concubinului său”, după cum au precizat procurorii în rechizitoriu.

Când a fost trimis în judecată, Codrin Coroamă, care a fost cununat de cuplul Simion – Crăciun, ne-a declarat că el nu a făcut altceva decât să angajeze doi avocaţi pentru naşul său şi nu ştie absolut nimic despre tentativele de corupere a vreunui magistrat. Procurorii susţin, însă, că finul Codrin Coroamă a purtat negocierile cu avocatul în privinţa sumei pe care acesta ar trebui s-o dea unor judecători pentru a obţine eliberarea lui Marius Crăciun (în imagine).

craciun 01Între timp, acestui dosar i s-a mai adăugat unul similar, în care sora lui Marius Crăciun a fost arestată tot pentru o tentativă de eliberare contra-cost, în care au fost implicaţi Sorinel Voroneanu şi o grefieră de la Tribunalul Bacău. În ciuda tuturor încercărilor şi sumelor de ordinul a zeci de mii de euro „negociate” între diverse personaje, Marius Crăciun a rămas după gratii din vara anului 2013, când a fost prins în Franţa. El este acuzat că a iniţiat un grup infracţional organizat,care a derulat operaţiuni de achiziţii intracomunitare de combustibili şi comercializarea acestora pe piaţa internă, fără plata TVA şi a accizelor datorate bugetului de stat. Anchetatorii au stabilit că prejudiciul este de 4,5 milioane lei, echivalentul a peste un milion de euro. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAlertă maximă în educaţie: REDUCERI DE POSTURI! UPDATE
Articolul următorPROTEST al creditorilor în franci elveţieni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.