NEAMŢ: Ministrul Educaţiei: Religia, „o problemă de organizare”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, orele de religie constituie o problemă reală de organizare pentru școli. Acesta a făcut referire la faptul că, până la începutul anului școlar 2015-2016, se va contoriza numărul opțiunilor părinților cu privire la funcționarea orei de religie. Cu toatea acestea, ministrul recunoaște că este o problemă cu planul de normare, deorece aceasta se face înaintea stabilirii numărului real de opțiuni.

„Orele de religie sunt obligatorii pentru școli și pentru Ministerul Educației și sunt opționale pentru elevi. Părinții vor înainta aceste solicitări pentru începutul anului 2015-2016. Până atunci, rămâne să vedem în ce măsură și în ce fel putem regla problema vacantării pentru că este dificil pentru școli să prognozeze normarea personalului didactic în condițiile în care această etapă este anterioară. Este o problemă de organizare. Vom vedea în ce măsură putem găsi cea mai eficientă cale de soluționare a acestei probleme organizatorice în condiția nou creată de această motivare a Curții Constituționale. În momentul de față avem o decizie a Curții Constituționale, iar datoria Ministerului este de a asigura cadrul legal de implementare a deciziilor. Dacă apar ipoteze noi, în funcție de conținutul acestora, vom vedea ce măsuri se impun”, a declarat ministrul.

În județul Neamț sunt peste 100 de cadre didactice cu statut de titular care predau ore de religie. Reamintim că, în 12 noiembrie, Curtea Constituțională a decis că este neconstituțional articolul din Legea Educației care spune că „la solicitarea scrisă a elevului major, respectiv a părinților sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate să nu frecventeze orele de religie”. Judecătorii Curții au apreciat că solicitări ar trebui să facă cei care își doresc ore de religie, nu cei care nu vor să le facă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMŢ: Jandarm recuperator
Articolul următorNEAMŢ: Ministrul Educaţiei promite autorizaţii sanitare pentru şcoli
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.