pietricica turism

Popadiuc in duel pentru mingeCeahlăul şi Viitorul au jucat o adevărată finală pentru supravieţuirea în prima ligă fotbalistică, „finală” care a fost decisă după executarea a trei lovituri de la 11 metri. După ce gazdele au reclamat în minutul 5 un penalty neacordat la henţul lui Mitrea, din careu, primul penalty a fost oferit Viitorului, după ce Achim a făcut un henţ în suprafaţa de pedeapsă. Mitrea a fost cel care şi-a asumat răspunderea executării loviturii de la 11 metri şi a înscris, reuşind să-l egaleze pe Claudiu Keşeru în clasamentul golgheterilor, cu 12 goluri. Imediat la faza următoare, Ţîru a lovit şi el mingea cu mâna şi arbitrul a arătat punctul cu var. Achim a marcat şi şi-a reparat greşeala de la golul oaspeţilor. Când mai erau 30 de minute din joc, Viitorul a primit o lovitură liberă la marginea careului care a fost executată de Daminuţă. Fotbalistul a înscris frumos pe lângă zid, dar  “centralul” a anulat golul pe motiv că n-a fluierat înainte ca Daminuţă să trimită mingea spre poartă. După ce Popadiuc şi Ştefănescu au ratat ocazii clare de a marca şi de a aduce cele trei puncte sub Pietricica în minutele de prelungire Wellyson l-a “îmbrăţişat” în careu pe Mitriţă şi arbitrul a arătat pentru a treia oară punctul cu var. Acelaşi Bogdan Mitrea a executat lovitura de pedeapsă şi a devenit golgheterul campionatului. Ceahlăul este, începând de astăzi condamnată la retrogradare, nemaiavând decât şanse teoretice de salvare. Cu 19 puncte, pe locul 16, e la 6 puncte de locul 12 ce asigură menţinerea în Liga I, loc pe care îl ocupă Pandurii, dar gorjenii joacă luni ultimul meci al etapei, cu Petrolul, în deplasare.

Îmbrânceli cu Hagi şi Iovan

massone 01Finalul meciului a fost unul tensionat, cu Angelo Massone intrând pe teren şi reproşându-i arbitrului maniera în care a condus jocul. După fluierul final, acelaşi Massone a intrat din nou pe teren, deşi fusese trimis în tribune şi, pe tunelul care duce la vestiare s-a îmbrâncit cu Ştefan Iovan şi Gică Hagi, cei doi antrenori ai Viitorului Constanţa. Angelo Massone riscă o suspendare, la fel ca şi stadionul Municipal “Ceahlăul”, din cauza acţionarului italian care a intrat pe teren, deşi fusese trimis în tribune de arbitri, iar pe tunelul ce duce la vestiare a avut un schimb de replici cu Gică Hagi, patronal şi antrenorul principal al formaţiei Viitorul Constanţa.

“Hagi s-a comportat ca ultimul om”

gica-hagi“A fost o hoţie organizată. Hoţie pe faţă. De mâine am să investighez personal. Voi vedea ce voi face, dar trebuie schimbat totul în acest fotbal mizerabil. E o ruşine pentru România, care este ţară europeană. Tot sistemul este murdar, trebuie schimbat totul. Hagi, care a fost un mare jucător, un nume imens în fotbalul mondial, şi-a permis să-mi spună la ieşirea de pe teren «Bine ai venit în România»! S-a comportat ca ultimul om! Totul a început în prima repriză când am avut două penalty-uri şi nu ni s-au dat. Pentru toţi cei de la Federaţie vă spun să vă treziţi la realitate! Toţi, presă, suporteri, trebuie să se trezească”, a spus Angelo Massone la Digisport, imediat după incidentele de pe tunelul ce duce la vestiare.

De partea cealaltă Hagi a refuzat să comenteze evenimentul. “Am câştigat un meci important, dar lupta rămâne în continuare deschisă. Probabil supărarea celor de la Ceahlăul e mare, dar noi ne-am zbătut şi am reuşit să câştigăm. Sunt meciuri grele. Am avut şi noroc şi şansă. Ei au ratat ocazii uriaşe”, a spus Hagi. (Mihai STOIAN)

2 COMENTARII

  1. Ceahlăul se întoarce ăn liga a 2-a după numai 4 ani…de data asta pe termen mai lung, dacă nu cumva la vară se închide mustăria de tot!
    Fără bani din televizări cu un investitor modest și mai ales fără sprijinul autorităților locale sporturile de echipă cad una cate una (VCM LPS la volei băieți, Ceahlăul la fotbal-anul astă că handbalul e în moarte clinică de mulți ani). Sala Polivalentă va gazdui pe 12 mai concertul trupei Holograf…cred că în curând 3-4 concerte pe an vor fi singurele bucurii în Piatra Neamț…SOMN UȘOR pietreni !

  2. Nu stiu daca poate rezolva Massone mafia din fotbalul romanesc… Cum nici in celelalte domenii nu s-a rezolvat nimic. S-a miscat doar maxim 5% pana acum.

Comments are closed.