0:00

NEAMŢ: Marile mistere de la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRevista Știință&Tehnică organizează, în perioada 4-10 aprilie, o spectaculoasă serie de conferințe și prelegeri publice de popularizare a științelor cu science show-ul interactiv „Marile Mistere ale Științei”. Descifrează marile mistere ale Universului alături de Știință&Tehnică! Cum a apărut Universul? Cine suntem, de unde venim? Care sunt tehnologiile viitorului? Ce secrete deține creierul uman? Cum și când vom coloniza planeta Marte și Calea Lactee? Ne vom transforma în cyborgi? Cum ne vom upgrada corpul? Cum va funcționa și ce aplicații va avea ELI-NP, cel mai mare laser din lume? Care sunt marii performeri ai cercetării românești? Acestea sunt doar o parte a întrebărilor la care elevii și liceenii români vor primi răspuns în cadrul seriei de conferințe „Marile Mistere ale Științei”, un science show interactiv organizat de revista Știință&Tehnică în cadrul programului național de popularizare a științelor Academia S&T. Speakerii conferințelor sunt redactorii S&T, jurnaliști, scriitori și realizatori de emisiuni radio-TV de popular science, cu o vastă experiență: Alexandru Mironov, Marc Ulieriu, Adrian Nicolae, Cristian Român, Cătălin Beldea, Alexandru Safta, Claudiu Andone + invitați speciali. „Marile Mistere ale Științei” se desfășoară între 4 și 10 aprilie 2015, cu următorul program:

4 aprilie. Ora 11:00. Târgu Neamț. Casa de Cultură (în cadrul conferinței „România şi provocările viitorului”, organizată de Asociația Pro Democrația)

5 aprilie. Ora 11:00. Suceava. Observatorul Astronomic / Universitatea „Ștefan cel Mare”

6 aprilie. Ora 10:00. Ștefănești, Botoșani. Liceul Teoretic „Ștefan D. Luchian”

7 aprilie. Ora 10:00. Bacău. Școala „Alexandru cel Bun” / Ora 13.00. Școala „George Bacovia”

8 aprilie. Ora 11:00. Brașov. Școala nr. 6

9 aprilie. Ora 10:00. Băile Herculane. Hotel Diana

10 aprilie. Ora 11:00. Măgurele. IFIN-HH

Seria de conferințe, prelegeri și science show-uri interactive, de tip TEDx, din filosofia „Școala Altfel”, prin intermediul cărora tinerii români ajung la informație științifică de actualitate, explicată atractiv, pe înțelesul tuturor, face parte din programul național de conferințe publice Academia S&T, organizat de revista Știință&Tehnică începând cu anul 2012. Prin intermerdiul programului Academia S&T, cea mai prestigioasă revistă de popularizare a științelor din România, Știință&Tehnică, își propune să crească gradul de cunoaștere științifică a tinerilor români și să popularizeze cele mai noi science-tendințe, teorii, prototipuri și tehnologii. În condițiile în care gradul de cunoaștere științifică în rândul tinerilor români este din ce în ce mai scăzut, proiectul Academia S&T este un demers unic de familiarizare și răspândire a științelor și tehnologiilor în România.

Despre Știință&Tehnică

Cea mai prestigioasă revistă autohtonă de popularizare a științelor din România, Știință&Tehnică s-a relansat într-un nou format, în aprilie 2011, iar de atunci a devenit no.1 pe segmentul popular science din România. Dinamică, modernă, adecvată tinerilor și adolescenților din ziua de astăzi, Știință & Tehnică te provoacă să cunoști trecutul, prezentul și viitorul lumii în care trăim. Știință & Tehnică este revista care produce viitor pentru toți cei dornici și pregătiți să-l primească mai devreme. Știință & Tehnică stimulează în egală măsură inteligența și imaginația, invitându-te să explorezi, să-ți pui întrebări și să vizualizezi lucrurile care au fost și așteaptă să fie inventate. Știință & Tehnică este harta completă a trecutului, prezentului și viitorului cunoașterii științifice. Cu 100 de pagini în format glossy, Știință & Tehnică vine în întâmpinarea orizontului de așteptare atât al generației Facebook, cât și al publicului larg pasionat de cele mai noi descoperiri științifice, tehnologii de ultimă generație, gadgeturi ingenioase și science entertainment. Din punct de vedere tematic, Știință&Tehnică acoperă toate domeniile științifice, de la explorare spațială și astrofizică, la medicină, genetică și neuroștiințe, de la paleoantropologie, natură și ecologie, la prototipuri, robotică, gadgeturi și tehnologii de frontieră. De asemenea, revista acordă o atenție deosebită cercetării, inventicii și proiectelor românești, autohtone.

Articolul precedentBACĂU: Locuinţe modulare pentru sinistraţii din Răcăciuni
Articolul următorDe pe 1 Mai cardul de sănătate este obligatoriu! Dar la ce ne foloseşte?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.