pietricica turism

Unic Marian ConstantinAntrenorul Marian Constantin a anunţat că mai stă un an la Unic-LPS Piatra Neamţ, după care se va decide dacă mai rămâne sau pleacă. Anunţul a fost făcut în perspectiva posibilităţii ca echipa pietreană să prindă un loc de cupă europeană pe fondul acumulării de puncte a echipelor româneşti în cupele europene. Prezenţa Unicului în Europa depinde de Ştiinta Bacău. Câştigătoarea Cupei României în 2015 a primit invitaţia de a evolua în Liga Campionilor. Dacă până pe 19 mai şefii echipei ajung la concluzia că Ştiinta poate evolua în aceasta întrecere, atunci Unicul va merge poate merge în Cupa Challenge. Asta pentru că România ar juca cu două echipe în Liga Campionilor – Bacăul şi campioana Alba Blaj, două în Cupa CEV – Târgovişte şi CSM Bucureşti, și două în Cupa Challenge – Târgu Mureş şi Unic. Dinamo nu mai apare in listă fiindcă a anunţat în mod oficial forul european că echipele de volei ale acestui club nu pot evolua în cupele europene.

“Odată cu anunțul celor de la Dinamo avem speranţa că putem merge în Cupa Challenge. Va fi de văzut însă ce decizie vom lua la nivel de club având în vedere problemele financiare din jurul nostru, fiindcă nu va fi uşor să găsim sprijin pentru o participare într-o întrecere europeană. Oricum eu mai rămân un an la Unic Piatra Neamţ. Am oferte, dar peste tot în voleiul românesc apar aceleaşi probleme cu banii şi jucătoarele românce”, a declarat Marian Constantin.

Unic a încheiat campionatul primei ligi la volei pe locul 7, dar trebuie sa îşi refacă lotul pentru sezonul competiţional 2015-2016. Antrenorii Marian Constantin şi Mihaela Voivod au în prezent cinci jucătoare legitimate: Andreea Marin Iliescu, Liliana Curcă, Ana Hambele, Andreea Munteanu şi Yasmin Constantin. Cinci jucătoare au fost împrumutate şi s-au întors, la echipele lor de club: Elena Lăpuşneanu – Dinamo Bucureşti, Mihaela Ozun – CSM Bucuresti, Lorena Ciocian şi Iuliana Matache – Ştiinţa Bacău, Carmen Mateaş – Medicina Târgu Mureş. (Mihai STOIAN)